На Львівщині відзначили 24-ту річницю виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан

На Львівщині відзначили 24-ту річницю виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан

16.02.13 15:39 0 1437
15 лютого у м.Львові відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 24-ї річниці виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Воїни афганці та учасники бойових дій на території інших держав пройшли урочистою ходою центральною частиною міста, поклавши квіти до пам’ятника Т. Шевченку. Далі колона у супроводі оркестру рушила до пам’ятного знаку «Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр.».

Біля знаку за участі керівництва області, міста, представників громадських організацій, учасників бойових дій відбулося урочисте покладання квітів. Полеглих учасників бойових дій на території інших держав вшанували хвилиною мовчання та відслужили панахиду.

Участь у заходах також взяв заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Іван Груник. Зокрема, у зверненні до учасників бойових дій він зазначив: «Обов’язок держави і влади дбати про людей,  які пережили, найцінніше у своєму житті – молоді роки на війні, проте, незважаючи ні на що, залишились молодими та завзятими духом. Адже саме такі люди здатні досягнути консенсусу довкола розв’язання важливих і складних питань. Багато з наших рідних та друзів загинули на війні, тому ми повинні зробити все щоб пам’ять про них не згасла».

Іван Груник від імені голови облдержадміністрації вручив учасникам бойових дій на території інших держав грамоти, подяки та цінні подарунки.

На завершення урочистих заходів усіх бажаючих запросили скуштувати солдатської їжі та пом’янути полеглих колег.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ