Середня заробітна плата мешканців Львівщини у 2012 році становила майже 2600 гривень

Середня заробітна плата мешканців Львівщини у 2012 році становила майже 2600 гривень

16.02.13 16:18 0 1365
15 лютого перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич провів засідання спеціальної робочої групи з питань підвищення  рівня заробітної плати у Львівській області за участю представників  Державної податкової служби, головного управління Пенсійного фонду у Львівській області, Львівського обласного центру зайнятості, Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, а також представників профспілкових комітетів та об’єднання роботодавців.

На засіданні робочої групи розглянуто звіти про виконання заходів з підвищення рівня оплати праці у Львівській області за січень-грудень 2012 року, а також заслухано причини низького рівня заробітної плати, яку отримують працівники відповідних галузей економіки області.

Так, у січні-грудні 2012 року середньомісячна номінальна заробітна плата одного штатного працівника, зайнятого в економіці області, становила 2577,81 грн., яка у порівнянні з січнем-груднем 2011 року зросла на 14,9%.

Тенденція зростання заробітної плати зберігалася майже за всіма видами економічної діяльності, крім рибальства (зменшення на 11,9%).

Зокрема, найбільше у:

– охороні здоров’я та наданні соціальної допомоги – на 24%;

– освіті – на 21,8%;

– будівництві – на 18%.

У січні-грудні 2012 року найвищою заробітна плата була у працівників фінансової діяльності – 4799,81 грн. і транспорту та зв’язку – 3156,65 гривень.

Водночас, низькою залишається заробітна плата у працівників рибальства – 1416,61 грн. та готелів та ресторанів – 1559,11 гривень.

У промисловості середньомісячна заробітна плата склала 2866,25 грн., що на 11,2% більше середнього рівня в економіці області.

За результатами засідання перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич  доручив структурним підрозділам облдержадміністрації здійснити детальний аналіз рівня заробітної плати в усіх галузях та сферах економіки області за 2012 рік, за результатами якого надати робочій групі конкретні пропозиції щодо підвищення рівня заробітної плати.

Крім того, доручено щомісячно проводити детальний аналіз фонду оплати праці у розрізі галузей та здійснювати інші заходи в межах повноважень щодо підвищення розміру оплати праці.

Також керівникам територіальних управлінь та служб доручено здійснювати низку заходів щодо проведення контрольно-перевірочної роботи та залучення до декларування доходів громадян.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Делегація Львівської ...
Наступна новина: Львівщина: За останній ...

КОМЕНТАРІ