Івано-Франківщина: Керівники Калущини говорили про адмінреформу

Івано-Франківщина: Керівники Калущини говорили про адмінреформу

17.02.13 10:12 0 1459
У День святого Валентина, 14 лютого, голова Калуської райдержадміністрації Василь Петрів і міський голова Калуша Ігор Насалик взяли участь у проекті ТРК «Незалежність» - авторській програмі «Віч-на-віч з Ольгою Ткач» у прямому ефірі. Приводом обговорення послужила прикута увага мешканців як Калущини, так і багатьох політиків, до питання адміністративно-територіальної реформи у м. Калуші та Калуському районі.

Як зазначили керівники міста і району, в Україні 20 років не проводилась адміністративно-територіальна реформа. Саме відсутність проведення такої реформи гальмує ефективний соціально-економічний розвиток нашої держави.

Як В.Петрів, так і І.Насалик, говорили про Калущину як пілотний проект, на основі якого можна потім робити адмінреформу по всій Україні. Проте в кожного є власне бачення. Якщо, скажімо, Василь Петрів бачить 7 укрупнених територіальних громад, то міський голова бачить одну – з центром у місті. Хоча, як зазначив Василь Петрів, мета одна – зробити ближчими адмінпослуги для населення. Проте Ігор Насалик додав, що територіальна громада повинна бути фінансово незалежною. На його думку, не потрібно ділити на 7 громад Калущину, бо тоді в кожній громаді потрібно буде утримувати апарат держслужбовців. Краще зробити якісні дороги, і мешканці сіл отримають всі адмінпослуги в Калуші.

Мешканці Калущини неохоче дзвонили з приводу адмінреформи. Більшість їх очікувала на відповідь з конкретних проблемних питань. А якщо питання мешканців міста і району і звучали з приводу адмінреформи, то не були дискусійними.

Власне, атмосфера у студії була затишною. Як зізналися керівники міста і району, істина лежить десь посередині двох моделей, яких дотримується районна і міська влада.

Ігор Насалик відзначив, що після напрацювання законопроекту про проведення пілотного проекту з адмінреформи на Калущині влада міста і району вестиме діалог з громадськістю. Адже саме вирішальне слово за нею. Тільки шляхом підтримки мешканців Калуша і району адмінреформи на референдумі можна чекати успіху від її реалізації. Міський голова висловив думку, що закону про адмінреформу можна очікувати уже в липні цього року.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ