На Прикарпатті урочисто провели юних олімпійців на фестиваль

На Прикарпатті урочисто провели юних олімпійців на фестиваль

17.02.13 10:28 0 1159
В Івано-Франківську відбулися урочисті проводи збірної України на XI Європейський юнацький олімпійський фестиваль, який буде проводитися 17-22 лютого в м. Брашові (Румунія).

У складі української команди – 33 спортсмени. Серед них – срібні призери I зимових Юнацьких Олімпійських ігор-2012 в Інсбруку Ярослав Паніот (фігурне катання) і Марія Долгополова (шорт-трек) та бронзові призери юніорського чемпіонату світу в індивідуальних гонках біатлоністи Анастасія Меркушина і Антон Мигда.

«Зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль започаткований у 1993 році і проводиться під патронатом Європейського Олімпійського Комітету, - зазначено у вітальній телеграмі, адресованій спортсменам Міністром освіти і науки, молоді та спорту України Дмитром Табачником і зачитаній в урочистій обстановці у обласній філармонії. – За час проведення Європейський юнацький олімпійський фестиваль набув великої популярності і неофіційно іменується Малими Олімпійськими Іграми Європи».

«Зустріччю поколінь» визнаних олімпійців та тих, хто лише готується до своїх перших серйозних міжнародних стартів, назвав урочисті проводи спортсменів до Брашова заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький. «Пам’ятайте, ви представляєте державу Україна, державу, на яку звертає увагу увесь світ! – сказав, бажаючи перемог і спортивних досягнень, Роман Іваницький. – Ви розмовляєте мовою, яка доступна всім, мовою спорту, мовою перемог».

Свої вітання адресували олімпійцям Єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Микола Сімкайло, майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка світу і Європи серед юніорів, рекордсменка Європи Неля Непорадна, начальник головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Мирослав Карабін та багато інших.

Для всіх учасників урочистостей презентували святковий концерт, підготовлений творчими колективами Івано-Франківщини.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Рівненщина: Працівникам ...

КОМЕНТАРІ