На Івано-Франківщині вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців

На Івано-Франківщині вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців

17.02.13 12:58 0 1215
Дата виведення радянських військ з Афганістану – 15 лютого – стала днем вшанування всіх учасників бойових дій на території інших держав. У цей день ми віддаємо данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в багатьох країнах світу.

24 роки тому завершені бойові дії на території Афганістану. З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі синів України, долею одягнених у солдатські шинелі.

У Калуші в день Стрітення Господнього на Пагорбі слави проведено захід із вшанування пам'яті загиблих воїнів. Тут зібралися ті, які були у згарищі цієї страшної війни. Мова йде про учасників бойових дій на території інших держав. У заході взяли участь представники районної і міської влади, освітяни, учні, молодь, представники правоохоронних органів, громадських об’єднань міста і району, журналісти місцевих мас-медіа.

На Пагорбі слави відправлено панахиду за тих, хто не повернувся з війни. На заході зазначалось, що афганська війна принесла трагедії до безліч українських сімей і родин.

«Пам’ять про загиблих воїнів вічно житиме в серцях прийдешніх поколінь і ще довго озиватиметься душевним щемом. Пам'ять про ті події жива, тому що це історія нашого народу», - наголосив голова Калуської райдержадміністрації Василь Петрів.

Голова районної ради Василь Дзундза і секретар міської ради ОлександрЧелядин висловили вдячність ветеранам війни в Афганістані за активну участь у громадському житті Калущини та вихованні молодого покоління.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: Микола Романюк ...

КОМЕНТАРІ