Депутат Луцької міської ради Андрій Козюра пройшов стажування в США

Депутат Луцької міської ради Андрій Козюра пройшов стажування в США

17.02.13 13:27 0 1182
Українська делегація, до складу якої входив депутат Луцької міської ради Андрій Козюра, пройшла стажування в США у рамках програми «Відкритий світ».

Під час десятиденного стажування делегація відвідала орієнтаційний семінар у Вашингтоні, ознайомилась із роботою Конгресу США, а також відвідала м.Літтл Рок (штат Арканзас). У рамках поїздки відбулися зустрічі з державними та місцевими посадовцями, керівниками та експертами з міського планування й розвитку інфраструктури, лобістами, директором Муніципальної ліги штату та керівником комісії судової дисципліни.

В ході зустрічі з сенатором штату Арканзас Міссі Ірвін у Капітоліі штату Арканзас особливу увагу приділили питанням видобутку сланцевого газу. Після зустрічі з українськими делегатами Сенат штату прийняв резолюцію щодо підтримки прагнень українського народу до енергетичної незалежності та видобутку нетрадиційного газу в Україні.

Делегація також познайомилась із організацією виборчої системи та роботою виборчих комісій штату. Головою виборчих комісій С’юзан Інман було продемонстровано нові автоматичні засоби для голосування.

Під час зустрічі з начальником управління житлово-реабілітаційних послуг Андре Бернардом познайомились як муніципалітет допомагає сім’ям з низьким достатком, вивчили організацію роботи притулку для тварин, який є взірцем у США.

Тоні Бозинський, директор управління з питань планування та розвитку міста познайомив учасників з стратегією розвитку міста Літл-Рок, програмою зонування та планування міста, системою кодування будинків.

Делегація також відвідала Бібліотеку Конгресу США, центр президента Клітнона, представництво телеканалу СВС, засідання сенату та конгресу штату Арканзас, засідання Ради правління міста Літл-Рок.

На зустрічі із студентами Арканзаського університету було презентовано Україну та місто Луцьк.

Довідка. Програма «Відкритий світ» була заснована Конгресом США в 1999 році з ініціативи двох видатних учених і суспільно-політичних діячів Росії та США: академіка Дмитра Лихачова та директора Бібліотеки Конгресу США Джеймса Біллінгтона. В 2003 році програма була поширена на Україну. Головна мета програми «Відкритий Світ» - зміцнення взаєморозуміння та співробітництва між Україною та Сполученими Штатами шляхом обміну досвідом та ідеями між українськими лідерами та їхніми американськими колегами. Програма «Відкритий світ» є єдиною програмою обмінів законодавчої гілки влади США й отримує щорічне фінансування від Конгресу США.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: Микола Романюк ...
Наступна новина: Депутат Луцької міської ...

КОМЕНТАРІ