До Луцька прибули депутати Бахчисарайської міської ради

До Луцька прибули депутати Бахчисарайської міської ради

17.02.13 13:56 0 1193
В рамках Програми обміну досвідом, яку реалізовує Міжнародний республіканський інститут, з робочим візитом до Луцька прибули депутати Бахчисарайської міської ради.

У залі засідань Луцької міської ради вони зустрілися з міським головою Миколою Романюком, секретарем міської ради Григорієм Пустовітом, головами та представниками фракцій Луцької міської ради.

Микола Романюк, вітаючи гостей, зазначив: «Добре, що є можливість зустрічатися, спілкуватися. У наших громад ті ж самі програми, тільки ми по-іншому їх вирішуємо. Обмін досвідом стане нам в нагоді». Він побажав кримчанам, щоб час, проведений у Луцьку, був максимально корисним. Микола Романюк розповів про склад, фракції і діяльність Луцької міської ради. Про прозорість міської ради, яка тісно співпрацює із засобами масової інформації. Проекти рішень міської ради розміщуються на офіційному сайті міської ради. Відбуваються прямі трансляції засідань сесій міської ради на ТРК «Аверс», також трансляції в онлайн-режимі. Депутати мають можливість виступити в ефірі Волинського телебачення та на шпальтах газети «Луцький замок».

Кримчан цікавив бюджет міста на 2013 рік, форми спілкування з громадою, окрім ЗМІ, співпраця з обласною владою та соціально відповідальним бізнесом, розвиток туризму у місті та інші питання життєдіяльності міста.

Григорій Пустовів запевнив гостей, що Луцьк їм сподобається, адже в нас багато спільного. Бахчисарай – столиця караїмів, а в нашому місті є вулиця Караїмська. Це стверджує, що хоча тепер в нас проживають поодинокі представники цього народу, колись тут була потужна громада караїмів. А тому зустріч стане корисною для кримчан і волинян.

Депутати Бахчисарайської міської ради два дні працюватимуть у Луцьку, познайомляться з роботою постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів і постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту Луцької міської ради. Серед робочих питань – взаємодія депутатського корпусу з громадою міста (звіти, інформування про депутатську діяльність), юридичне забезпечення депутатської діяльності, практика підготовки проектів рішень ради, скасування рішень виконкому. До плану семінару включено питання організації та процес звітування депутатів місцевих рад, виконання місцевих програм, виконання передвиборчих обіцянок та стратегія на майбутні вибори.

Для кримських депутатів організовано екскурсії у Музей волинської ікони, Музей Луцького братства та Луцький замок.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутат Луцької міської ...
Наступна новина: Дівчата-гандболістки ...

КОМЕНТАРІ