Луцьк: рятувальники спільно з добровольцями закликають школярів долучитись до просвітницької роботи для запобігання пожежам і нещасним випадкам на них

Луцьк: рятувальники спільно з добровольцями закликають школярів долучитись до просвітницької роботи для запобігання пожежам і нещасним випадкам на них

18.02.13 10:20 0 1005
11-12 лютого в Луцьку відбулись відкриті уроки в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Молодь прикордоння – разом за безпеку», що реалізується по Програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013».

Рятувальники, представники Добровільного пожежного товариства області, працівники обласного та міського управлінь освіти та науки зустрілись з учнями загальноосвітньої школи «№24 – технологічний ліцей» та НВК «Гімназія №14», які є активними учасниками Фестивалю Дружин юних пожежників-рятівників, та закликали їх до співпраці для запобігання пожеж та надзвичайних ситуацій серед учнівської молоді та дорослих.

Діти протягом кількох місяців у школах та серед своїх друзів і однолітків проводитимуть роз’яснювальну роботу з правил безпеки життєдіяльності, а саме: застерігатимуть дітей насамперед від пустощів з вогнем, виходу на тонкий лід, допомагатимуть вчителям слідкувати за дотриманням протипожежного режиму в школах. Бажаючі зможуть поринути в історичне минуле і підготувати реферати про розвиток пожежно-рятувальної служби Волині, які у подальшому будуть використані для поновлення експозиції обласної виставки цивільного захисту.

З учнями була проведена коротка вікторина на кращі знання простих правил безпеки, яка з’ясувала, що діти цих навчальних закладів відмінно володіють знаннями в межах предмету «Основи здоров’я».

Рятувальники сподіваються, що ці діти своїм прикладом зацікавлять своїх друзів та однолітків дізнатись більше про правила особистої безпеки та дії на випадок різного роду надзвичайних ситуацій. А через декілька місяців ініціатори акції знову завітають у школи для проведення там спеціальних навчальних занять з правил безпеки життєдіяльності на основі матеріалів, які підготують активісти волонтерського руху – презентацій, фотоматеріалів і сценічних вистав. Працівники обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій ознайомлять дітей з можливостями пожежно-рятувальної техніки та обладнання, а також на спеціальних манекенах практично навчатимуть порядку надання першої медичної допомоги.

Найактивніші з волонтерів братимуть участь у заходах з навчання населення правилам безпеки в місцях масового перебування людей, під час юнацьких Фестивалів та змагань.

Управління ДСНС України в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині 18.02 брифінг ...
Наступна новина: На Житомирщині службою ...

КОМЕНТАРІ