Волинська область: запобігання підтоплення населених пунктів знаходиться на особливому контролі у рятувальників та органів влади

Волинська область: запобігання підтоплення населених пунктів знаходиться на особливому контролі у рятувальників та органів влади

18.02.13 17:20 0 1179
З метою визначення реального стану справ щодо можливого підтоплення населених пунктів внаслідок весняного водопілля, начальник територіального управління МНС у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук здійснив перевірку гідротехнічних споруд, насосних польдерних станцій та захисних дамб у північних районах області.

Головний рятувальник області зустрівся з керівниками районних адміністрацій та органів виконавчої влади Ратнівського, Любешівського та Камінь-Каширського районів. Керівники райдержадміністрацій запевнили, що питання безпечного весняного водопілля знаходиться на постійному контролі, неодноразово розглядається на оперативних нарадах та колегіях. Районними відділами водного господарства кілька разів на добу контролюється рівень води на постах, відповідна інформація надходить до органів місцевої влади та управління державної служби з надзвичайних ситуацій.

Під час робочих зустрічей посадовці обговорили також заходи, які потрібно здійснити для запобігання підтоплення населених пунктів, що знаходяться в «зоні ризику». Зокрема, було вирішено тримати питання рівнів води в річках, стан справності обладнання насосних станцій і гідротехнічних споруд на особистому контролі, у разі потреби негайно вживати заходів для їх ремонту та відновлення працездатності, а також продовжити роботи з очищення меліоративних каналів для своєчасного відведення паводкових вод. До цих робіт слід залучити громади сіл та селищ, а також роз’яснити населенню необхідність очищення водовідвідних каналів біля своїх особистих осель від сміття та мулу.

Слід зазначити, що завдяки проведеній у минулих роках роботі з освоєння цільових коштів, виділених Урядом України на протипаводкові заходи, в області збудовано понад 14 кілометрів нових захисних дамб, здійснено

розчищення 113 кілометрів меліоративних каналів державного та внутрішньогосподарського значення, проведено ремонт 20-ти кілометрів цих споруд, здійснено роботи з укріплення 5-ти кілометрів берегу річки Західний Буг та очищення 20-ти кілометрів русла річки Прип’ять.

Ці заходи відіграють дуже важливу роль у запобіганні підтоплення житлових будинків. Адже на в окремих місцях вода в річках Вижівка, Прип’ять і Турія вийшла лише на заплаву, тож до підтоплення сільськогосподарських угідь ще залишається певний «запас».

Управління ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На хабарі попався голова ...
Наступна новина: В Чернігівській міській ...

КОМЕНТАРІ