На Житомирщині рятувальники проводять спільні відпрацювання найбільш горимих населених пунктів.

На Житомирщині рятувальники проводять спільні відпрацювання найбільш горимих населених пунктів.

18.02.13 08:05 0 1063
З початку вогнеборцями Житомирщини ліквідовано біля 200 пожеж, що сталися на території області. У вогні загинули 19 дорослих та 4 дитини. З метою попередження пожеж, загибелі та травмування людей на них, доведення до населення правил безпеки шляхом безпосереднього спілкування, рятувальники здійснюють спільні відпрацювання найбільш горимих населених пунктів області.

13 лютого представниками служби цивільного захисту в Чуднівському районі спільно з фахівцями районного сектора управління Держтехногенбезпеки в області, органів влади, правоохоронцями та соціальними службами проведене пожежно-профілактичне відпрацювання села Краснопіль Чуднівського району. Більшість із селян, чиї будинки відвідали рятувальники, знають правила безпеки життєдіяльності. Такий висновок зробила рейдова бригада після безпосереднього спілкування із мешканцями села. Але деякі порушення протипожежних норм все ж мають місце.

В одному з будинків села, де проживають батьки та їх 9 дітей, ліжка впритул представлені до пічки, що отоплює оселю. Металевий лист перед топковим отвором присутній, але дуже замалий і не відповідає вимогам пожежної безпеки. Електропроводка проведена по дерев’яних конструкціях без використання металевого рукава чи азбестової підкладки, що під час її короткого замикання зможе призвести до миттєвого займання дерев’яних перегородок оселі.

Ще одна неблагополучна сім’я – батьки та троє їхніх неповнолітніх дітей, проживає в оселі, приміщення якої постійно задимлені. Грубка, що отоплює будинок, має чисельні тріщини великого розміру, з яких у оселю надходить дим. Димохід зроблений із дерева. Металевий лист перед топковим отвором відсутній взагалі, на його місці знаходиться велика кількість легкозаймистого сміття та дерев’яні тріски. На дерев’яній підлозі валяються численні недопалки. В електролічильнику вставлені запобіжники кустарного виробництва.

«Нещодавно, у цьому селі, під час пожежі загинула людина, – зазначає начальник служби цивільного захисту в Чуднівському районі Юрій Отаманський. – Ми постійно проводимо з населенням інформаційно-роз’яснювальну роботу. Деякі господарі адекватно реагують на подібні зауваження і по можливості швидко усувають виявлені недоліки, обіцяючи у майбутньому стати взірцями для інших селян. Але, як показує досвід, роз’яснення не завжди допомагають. Особливо це стосується громадян групи ризику. Статистика пожеж села Краснопіль підтверджує це – заостанні 7 років тут сталися 22 пожежі, на яких загинули 2 дорослих людей».

У ході другої частини профілактичного заходу у Краснопільській загальноосвітній школі були проведені заняття з учнями молодших та старших класів із демонстрацією принципів роботи первинних засобів пожежогасіння та навчання діям у випадку пожежі.

Рятувальники Житомирщини звертається до населення з проханням бути пильними та обережними у поводженні з вогнем та газом. Не користуватися піччю, в якій утворилися тріщини, та не залишати її без нагляду. Особливо небезпечно доручати дітям наглядати за розпаленою піччю. Дотримуйтеся правил пожежної безпеки, щоб прагнення тепла не коштувало вам чи вашим рідним найдорожчого, що у вас є – життя!

У ДСНС у Житомирській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: рятувальники ...
Наступна новина: Закарпатська область: з-під ...

КОМЕНТАРІ