Рятувальники проводять спільні рейдові перевірки протипожежного стану розважальних закладів міста Житомира.

Рятувальники проводять спільні рейдові перевірки протипожежного стану розважальних закладів міста Житомира.

18.02.13 09:15 0 909
27 січня 2013 року під час проведення культурно-розважальних заходів у нічному клубі «Кісс» (Бразилія) виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 245 людей, 131 особу було травмовано. Причина трагедії – незадовільний протипожежний стан закладу та незнання обслуговуючим персоналом своїх обов’язків на випадок пожежі.

На території Житомирської області та безпосередньо в самому місті Житомирі налічується понад 30 розважальних закладів, такі як нічні клуби, ресторани та місця колективного дозвілля. З метою профілактики виникнення пожеж та на виконання доручення Прем’єр-міністра України представниками Територіального управління МНС спільно з працівниками Управління Держтехногенбезпеки проводяться позапланові перевірки стану пожежної та техногенної безпеки культурно-видовищних закладів області. Особлива увага звертається на об’єкти розважального характеру: нічні дискотеки, клуби, кафе, ресторани, бари і т.п.

14 лютого було перевірено два найбільших нічних клубів міста Житомира «Додо» та «Індіго». Під час проведення перевірок особлива увага приділялася стану електрогосподарства, шляхів евакуації, наявності та працездатності зовнішнього і внутрішнього протипожежного водопостачання, систем протипожежного захисту. З керівниками об’єктів відпочинку та обслуговуючим персоналом організовано проведення протипожежних інструктажів із наглядною демонстрацією користування первинними засобами пожежогасіння.

«У нас вимоги до дотримання правил пожежної безпеки завжди були досить суворі. Персонал клубу додатково проінструктований на предмет протипожежної безпеки. Ми спокійні за життя та здоров’я відвідувачів нашого закладу. Я вважаю, що якщо приміщення відповідає всім вимогам правил пожежної безпеки в Україні, то проблем просто не повинно виникнути» – зазначив інженер по техніці безпеки розважального комплексу «Додо» Павло Нестерчук.

Загалом за підсумками проведеної перевірки двох найбільше відвідуваних нічних клубів міста, у жодному з цих закладів не виявлено суттєвих порушень вимог пожежної та техногенної безпеки. Звичайно, такий стан справ не в усіх закладах області. Ті, хто не переймаються даними питаннями, перебувають під постійним контролем співробітників рятувальної служби. Робота з перевірки стану пожежної та техногенної безпеки культурно-видовищних закладів області триватиме й надалі.

У ДСНС у Житомирській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ