Івано-Франківськ: відбулися тактико-спеціальні навчання-реагування на надзвичайні ситуації у зимовий період

Івано-Франківськ: відбулися тактико-спеціальні навчання-реагування на надзвичайні ситуації у зимовий період

18.02.13 10:30 0 1068
14 лютого на міському озері Івано-Франківська відбулися тактико-спеці­а­льні навчання щодо реагування сил і засобів Івано-Франківського обласного гарнізону служби цивільного захисту на надзвичайні ситуації, а також події пов’язані з паводками, повенями та льодоходом.

На першому етапі навчань вдосконалювалися професійні навички щодо дій, пов’язаних з проведенням пошуково-рятувальних робіт на водних об’єктах. Згідно тактичного задуму, до рятувально-водолазної станції надійшло повідомлення, що під лід міського озера провалилися два рибалки.

До місця виклику направлено відповідні сили та засоби. По прибутті встановлено, що на міському озері провалилися під лід дві особи та ще одна людина, яка кинулась на допомогу потерпілим, теж потрапила в ополонку посеред озера. Рятувальники за допомогою саней та кінця «Олександрова» витягли першого потерпілого з ополонки, транспортували його на берег, де потерплому була надана перша медична допомога.

Одночасно до місця виклику прибули пожежно-рятувальне відділення 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Івано-Франківськ, відділення водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Вони оперативно здійснюють рятування другого потерпілого за допомогою рятувального пристрою «Соломинка». На березі лікар-фізіолог відділення водолазно-рятувальних робіт надає йому долікарську допомогу. Стає відомо, що для одного з рибалок таке занурення у холодну воду призвело до фатальних наслідків – він потонув. В результаті проведення пошуково-рятувальних робіт водолаз виявив тіло утопленика та підняв його на поверхню...

На другому етапі навчань були проведені вибухові роботи з метою захисту гідротехнічних споруд та мостів від льодоходу. Згідно тактичного задуму надійшло повідомлення про загрозу руйнування автомобільного мосту в селі Драгомирчани Тисменицького району внаслідок утворення затору льоду біля його опор. До місця виклику направлено групу піротехнічних робіт АРЗ СП, а також гірських рятувальників.

Керівником підривних робіт прийнято рішення щодо влаштування навісної переправи для встановлення заряду безпосередньо в утворений затор. Гірські рятувальники за допомогою тросового спорядження встановлюють навісну переправу через річку та транспортують нею піротехніка з вибухівкою у визначене місце. За лічені хвилини пролунав вибух та льодовий затор було ліквідовано...

Завершилися тактико-спеціальні навчання підбиттям під­сум­ків. Заступник начальника ТУ МНС в області з питань оперативного реагування та цивільного захисту майор служби цивільного захисту Віталій Федунків зазначив, що особовий склад Івано-Франківського обласного гарнізону оперативно-рятува­льної служби ци­ві­льного захисту з пос­тавленим завданням справився добре, рятувальники діяли оперативно та професі­йно, мета навчань досягнута.

Варто додати, що найактивнішими та найвдячнішими глядачами цих тактико-спеціальних навчань були діти – учні 6-А класу школи-інтернату №1 міста Івано-Франківська, які в такий спосіб провели свій урок з предмету «Основи здоров’я». Безсумнівно, вони побачили і дізналися для себе багато нового з цього практичного уроку і засвоїли найважливіше правило – дотримуватися правил безпечної поведінки поблизу водойм у зимовий період.

Управління ДСНС України в області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині службою ...
Наступна новина: На Рівненщині дах ...

КОМЕНТАРІ