Івано-Франківщина: на базі відпочинку «Маєток Сокільське» села Тюдів Косівського району відбулися практичні заняття для майбутніх рятувальників області

Івано-Франківщина: на базі відпочинку «Маєток Сокільське» села Тюдів Косівського району відбулися практичні заняття для майбутніх рятувальників області

18.02.13 11:40 0 1100
З кожним роком в області збільшується кількість туристів, метою відпочинку яких є заняття зимовими видами спорту Але, незважаючи на неймовірно захоплюючі відчуття, кожне із цих занять без відповідної підготовки стає небезпечним і травматичним. Тому, гірські пошуково-рятувальні служби області велику увагу приділяють профілактиці, реагуванню та наданню допомоги потерпілим під час активного відпочинку.

З метою удосконалення теоретичних та практичних навичок гірських рятувальників, з 12 по 14 лютого 2013 року на базі відпочинку «Маєток Сокільське» села Тюдів Косівського району відбулися виїзні практичні заняття із слухачами навчального пункту навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Івано-Франківської області. Під час цих навчань молоді гірські рятувальники, які нещодавно прийшли на службу, мали можливість відпрацювати практичні навички та перейняти досвід своїх досвідченіших колег.

Навчання проходило у кілька етапів. Спочатку учасники опановували індивідуальну гірськолижну техніку, відпрацьовували алгоритм взаємодії рятувальників на гірськолижних схилах. А далі моделювалися можливі нестандартні ситуації на практиці. транспортування потерпілого і надання медичної допомоги. Усі завдання відпрацьовувалися під чітким керівництвом рятувальників пошуково-рятувального відділення м. Косів.

Заступник начальника гірської пошуково-рятувальної частини Василь Завалко зазначив, що такі заходи є дуже важливими та необхідними для ефективної роботи гірських рятувальників. Адже найкращий спосіб набути практичний досвід та вдосконалювати майстерність – це навчання в умовах, наближених до реальних. А що стосується туристів, то важливими умовами їхньої безпеки у горах є відповідна підготовка, наявність спорядження і обов’язкова реєстрація в найближчому підрозділі гірської пошуково-рятувальної служби.

За ходом навчань уважно спостерігали і особливі глядачі – учні тюдівської загальноосвітньої школи. Для них цей практичний урок став дуже пізнавальним у сенсі набуття нових знань щодо надання першої долікарської допомоги у випадку травмування, а також усвідомлення того, що тільки дотримання правил безпечної поведінки є запорукою цікавого і безпечного активного відпочинку. А у випадку біди, зателефонувавши за номером 101, завжди можуть розраховувати на вчасну та професійну допомогу.

Управління ДСНС України в області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Коростишівський район: ...
Наступна новина: Борщівський район: ...

КОМЕНТАРІ