Тернопіль: рятувальники готуються до захисту гідроспоруд під час льодоходу

Тернопіль: рятувальники готуються до захисту гідроспоруд під час льодоходу

18.02.13 08:20 0 1084
14 лютого на кризі Тернопільського ставу працівники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення, на практиці вдосконалювали навики виконання вибухових робіт по захисту мостів та гідротехнічних споруд під час пропуску льодоходу.

Розпочинаючи навчання начальник відділу цивільного захисту підполковник служби цивільного захисту Ігор Греса провів інструктаж про специфіку виконання підривних робіт. «Руйнування льодового покрову і крижаних заторів вибуховим способом на річках в місцях розташування автомобільних мостів під час льодоходу є найбільш радикальним і раціональним способом їхнього захисту від можливих пошкоджень та руйнувань. Разом з тим цей спосіб захисту є особливо небезпечним і вимагає суворого дотримання встановлених технічних вимог та заходів безпеки», – наголосив він.

Тренування розпочались із розрахунку товщини льоду та визначення необхідної кількості вибухівки. Далі, після просвердлювання лунок на прорахованих раніше відстанях, опустили заряди та зімітували вибух.

Основна мета даного заходу – підготовка піротехнічної групи до дій під час льодоходу.

«На сьогоднішній день можна з упевненістю стверджувати, що рятувальники області готові до виконання завдань за призначенням при загрозі або виникненні НС, пов’язаної з проходженням льодоходу та весняної повені», – підвів підсумок проведених навчань заступник начальника Територіального управління полковник служби цивільного захисту Андрій Ковбасюк.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ