На Тернопільщині рятувальники застерігають громадян бути обережними під час ожеледиці

На Тернопільщині рятувальники застерігають громадян бути обережними під час ожеледиці

18.02.13 10:40 0 1025
По слизькій поверхні необхідно ходити не поспішаючи, розслабивши ноги в колінах і ступаючи на всю ступню. Руки не повинні бути зайняті сумками, а якщо сумка все-таки необхідна, то вона має бути такою, щоб можна було носити її через плече. Під час руху не тримайте руки в кишенях – це підвищує можливість падіння, і, як наслідок, більш важких травм та переломів.

З метою зниження ризику падіння під час ожеледиці необхідно підготувати відповідним чином взуття. Для цього можна прикріпити на каблук шматок поролону (по розмірах каблука) чи лейкопластиру. Кращими для ходіння по слизькій поверхні є підошви з мікропористої чи іншої м’якої основи і без великих каблуків.

Обходьте металеві кришки люків, вони, як правило, покриті льодом, можуть бути погано закріплені і перевертатися, що збільшує небезпеку отримання серйозної травми.

Не ходіть по краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду й ожеледі. Пам’ятайте, що в ожеледь значно збільшується гальмівний шлях машини і падіння перед транспортним засобом, що рухається, призводить до загибелі, або до інвалідності.

Тримайтеся подалі від будинків, ближче до середини тротуару. Взимку, особливо в містах, дуже великою небезпекою є бурульки. У період танення льоду і снігу бурульки становлять найбільшу небезпеку.

Під час руху в ожеледь будьте готові до падіння. При порушенні рівноваги швидко присядьте - це самий реальний шанс залишитися на ногах. Якщо утриматися на ногах не вдалося, падайте з мінімальною шкодою для свого здоров’я. Для цього відразу присядьте, щоб знизити висоту падіння, згрупуйтеся і напружте м’язи, а, торкнувшись землі, обов’язково перекотіться - від цього удар зм’якшиться.

Якщо після падіння відчули біль у голові, нудоту, біль у суглобах, утворилися пухлини, гематоми - негайно зверніться до лікаря чи в травматологічний пункт, інакше можуть виникнути ускладнення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Шепетівка: проведено ...

КОМЕНТАРІ