Красилів: проведено навчання у нічному клубі

Красилів: проведено навчання у нічному клубі

18.02.13 09:40 0 1286
Останнім часом у різних країнах світу збільшилася кількість пожеж із трагічними наслідками на об’єктах з масовим перебуванням людей.

Серед найбільш резонансних є масштабна пожежа, яка сталася 27 січня 2013 року під час концерту у нічному клубі «Kiss» у місті Санта-Марія (Бразилія). На місці пожежі у приміщеннях нічного клубу в результаті опіків та отруєння токсичними продуктами горіння загинуло 238 відвідувачів. Ще 131 людина з травмами різного ступеня тяжкості потрапила до лікарень. Причиною пожежі стало використання феєрверків при проведенні піротехнічного шоу.

Не можна не згадати й пожежу, що сталася у 2009 році у нічному клубі «Хромая лошадь» у місті Пермь (Росія). Тоді у результаті пожежі загинуло 156 людей, 78 - отримали опіки і травми.

Як свідчить аналіз, основними причинами такої кількості загиблих і травмованих є проблеми з евакуацією, незадовільний протипожежний стан закладів, а також незнання обслуговуючим персоналом обов’язків на випадок пожежі.

Тож, з метою попередження травмування та загибелі людей, недопущення виникнення надзвичайних подій такого характеру, в Красилівському районі рятувальники спільно із адміністрацією об’єктів провели пожежно-тактичні навчання у місцях із масовим перебуванням людей. Одне із таких навчань за домовленістю із керівництвом об’єкту 12 лютого було проведено у нічному клубі «Буенос-Ночес» міста Красилів.

Згідно тактичного задуму пожежа в приміщенні закладу виникла внаслідок короткого замкнення електричної мережі. Виявивши загорання, адміністрація клубу за телефоном «101» повідомила рятувальників, після чого прийняла міри по евакуації відвідувачів закладу. У ході проведення навчань були відпрацьовані дії працівників щодо своєчасного оповіщення про пожежу, евакуації відвідувачів закладу та запобігання поширенню вогню.

В ході навчань було також відпрацьовано порядок інформування та залучення служб взаємодії міста та перевірено правильність дій обслуговуючого персоналу клубу.

Служба цивільного захисту

в Красилівському районі
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: рятувальники ...
Наступна новина: На Буковині 18.02 брифінг ...

КОМЕНТАРІ