Віньковецький район: рятувальники провели комплексне пожежно-тактичне навчання на хімічно-небезпечному підприємстві

Віньковецький район: рятувальники провели комплексне пожежно-тактичне навчання на хімічно-небезпечному підприємстві

18.02.13 12:00 0 1062
15 лютого у селищі Віньківці відбулось комплексне тактичне навчання оперативних служб на базі приватного підприємства ТОВ «Віньковецький сирзавод».

Головною метою навчань стало відпрацювання забезпечення всебічної взаємодії при ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної із виливом аміаку, а також перевірка готовності рятувальників Віньковецького району оперативно діяти і ліквідувати наслідки хімічної аварії.

За легендою навчань, внаслідок порушення технологічного процесу відбулась розгерметизація ємності з рідким аміаком з послідуючим розтіканням. Першими до ліквідації аварії приступили члени аварійної ланки підприємства. Вони провели розвідку і почали перекривати технологічні трубопроводи у місці аварії.

На місце події за підвищеним номером виклику прибули 2 одиниці техніки та 16 чоловік особового складу державної пожежно-рятувальної частини №27, а також аварійні бригади служби електромереж, газу, співробітники міліції та швидкої медичної допомоги.

В першу чергу рятувальники винесли потерпілого із небезпечної зони та передали медикам. Далі шляхом встановлення водяної завіси провели осадження хмари небезпечної речовини.

«Будь-яка теорія завжди повинна бути підтверджена практикою, і мета проведення навчань – не тільки підвищити професійний рівень рятувальників та відпрацювати злагоджені дії пожежно-рятувальних підрозділів зі службами взаємодії району, але й потренувати персонал хімічно-небезпечного об'єкту вправно діяти в разі виникнення аварії», – зазначив керівник навчань.

Служба цивільного захисту

в Віньковецькому районі
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернівцях вшанували ...

КОМЕНТАРІ