У Чернігові вшанували учасників бойових дій на території інших держав

У Чернігові вшанували учасників бойових дій на території інших держав

18.02.13 19:45 0 1156
У Чернігові пройшли заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 24-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.

У сквері поблизу пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам пройшов мітинг-реквієм, у якому взяли участь понад п'ятсот ветеранів бойових дій на території інших країн, воїнів-миротворців, членів їхніх родин, а також представників органів влади.

У церемонії покладання квітів до пам'ятника загиблим в Афганістані взяли участь заступник голови ОДА, керівник міської організації УСВА Микола Стрілець, заступник голови Чернігівської обласної ради Іван Коробка, Чернігівський міський голова, член правління УСВА Олександр Соколов.

У своєму виступі, зокрема, міський голова підкреслив, що до цього часу війна звучить відлунням у житті тих, хто виконував свій військовий обов'язок в Афганістані. " по-різному оцінюють ті події, але для нас важливо одне: ми були і залишатимемося солдатами й офіцерами, які чесно виконали свій обов'язок перед Вітчизною", - сказав він.

Учасники мітингу-реквієму хвилиною мовчання вшанували пам'ять своїх побратимів, було поіменно названо всіх уродженців Чернігова, які загинули в Афганістані. Воїни Чернігівського гарнізону дали військовий салют.

Також міський голова взяв участь у зустрічі з ветеранами Збройних Сил України та Радянської Армії, учасниками бойових дій у Республіці Афганістан, воїнами Чернігівського гарнізону, що відбулася у Чернігівській ОДА.

Всього на Чернігівщині проживають понад 3 тисячі воїнів-"афганців". З афганської війни не повернулися додому (загинули або зникли безвісти) 115 уродженців області.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: У Центральному ...
Наступна новина: Чернівці: До будинку ...

КОМЕНТАРІ