Чернігів: Підсумки року підведені на засіданні колегії управління охорони здоров’я міської ради

Чернігів: Підсумки року підведені на засіданні колегії управління охорони здоров’я міської ради

18.02.13 23:15 0 1175
Підсумки роботи лікувально-профілактичних закладів міста за 2012 рік та завдання щодо удосконалення медичної допомоги населенню міста у 2013 році розглянуті на засіданні колегії управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради, що проведена 14 лютого на базі міської лікарні №2.

У роботі колегії взяли участь секретар міської ради Олег Шеремет, начальник управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації Галина Василькова, головні лікарі та медична громадськість міста.

Учасники засідання заслухали виступ начальника управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Юрія Бойка. У своїй доповіді він відзначив основні здобутки та проблеми в діяльності медичної галузі за підсумками 2012 року. Медична галузь міста доклала значних зусиль, щоб утримати рівень і обсяги надання медичної допомоги населенню. « вже очевидно, що існуюча система не відповідає сучасним вимогам і потребує реформування», - підкреслив Ю. Бойко.

Заступник начальника управління Ольга Малець проаналізувала стан основних показників діяльності галузі охорони здоров'я міської ради та відмітила, що медико-демографічна ситуація в місті залишається складною.

Головні лікарі та провідні фахівці медичних закладів міста, обговорюючи доповіді, відзначили, що основними проблемними питаннями залишаються недостатня фінансова підтримка державних і місцевих цільових програм у галузі охорони здоров’я, високий рівень захворюваності, зокрема, на соціально-небезпечні хвороби, недостатній рівень забезпечення галузі лікарськими кадрами, необхідність оптимізації ліжкового фонду медичних закладів, низький рівень санітарної культури населення.

Одностайною була думка учасників колегії щодо необхідності проведення оптимізації медичної галузі міста.

З метою поліпшення стану надання медичної допомоги населенню міста, колегія управління охорони здоров'я Чернігівської міської ради вирішила:

1. Забезпечити організацію та виконання заходів національних та регіональних, міських програм у межах виділених бюджетних асигнувань.

2. Продовжувати впровадження засад сімейної медицини-загальної практики в діяльність медичної галузі міста.

3. Забезпечити дієвий контроль за дотриманням бюджетно-фінансової дисципліни, збереженням та раціональним використанням медичної апаратури, обладнання, витратних матеріалів та медикаментів, впровадження енергозберігаючих технологій у підпорядкованих медичних закладах.

4. Посилити профілактичну спрямованість діяльності підпорядкованих закладів, звернувши особливу увагу на раннє виявлення туберкульозу та онкологічних захворювань серед жителів міста.

5. Забезпечити дієвий контроль за проведенням диспансерного нагляду за ВІЛ-інфікованими на базі кабінетів інфекційних захворювань лікувально-профілактичних закладів міста.

6. Сприяти подальшому динамічному розвитку та функціонуванню у місті благодійної громадської організації «Міська лікарняна каса».

За інформацією управління охорони здоров’я міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Без актуалізації ...
Наступна новина: Чернігівщина: Молодь трьох ...

КОМЕНТАРІ