Виявлено порушення в роботі Володимир-Волинської ОДПІ

Виявлено порушення в роботі Володимир-Волинської ОДПІ

19.02.13 08:00 0 1108
Міжрайонною прокуратурою проведено перевірку у Володимир-Волинській об’єднаній державній податковій інспекції з питань додержання вимог податкового законодавства та Закону України «Про виконавче провадження".

Перевіркою встановлено, що посадовими особами Володимир-Волинської ОДПІ не в повній мірі забезпечують виконання рішень судів щодо стягнення коштів з банківських рахунків платників податків, які мають податковий борг.

Через бездіяльність службових осіб податкової інспекції до виконання подекуди не пред’являються рішення судів про накладення арешту на кошти та інші цінності, що знаходяться в банківських установах, на суму податкового боргу. Це призводить до того, що боржники користуються коштами, не погашаючи податковий борг.

Всупереч положенням Закону України «Про виконавче провадження», службовцями податкової інспекції не здійснюється належний контроль у виконавчих провадженнях про стягнення у дохід державного бюджету України судового збору (державного мита). Крім кількості та переліку таких виконавчих проваджень, які перебувають на виконанні в органах Державної виконавчої служби, будь-якою іншою інформацією щодо їх виконання посадові особи Володимир-Волинської ОДПІ не володіють.

Встановлено й інші випадки, які свідчать про формальність підходу при здійсненні контролю за виконавчими провадженнями, в яких стягувачем виступає Володимир-Волинська ОДПІ.

Задля усунення виявлених порушень начальнику Володимир-Волинської об’єднаної державної податкової інспекції внесено подання. За наслідками його розгляду винних осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ