Прокурор області провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів Волині

Прокурор області провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів Волині

19.02.13 08:52 0 1148
Прокурор області Андрій Парака провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів Волині. На ній обговорено стан протидії злочинності і корупції й забезпечення законності та правопорядку в регіоні у 2012 році.

На нараду були запрошені заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Станіслав Ющик та Голова апеляційного суду Волині Петро Філюк.

У нараді взяли участь прокурор Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Павло Богуцький, виконувач обов’язків начальника УМВС України в області Олександр Никитюк, начальник УСБУ Волині Володимир Мельникович, начальник ДПС в області Володимир Михалчич, начальник Ягодинської митниці Роман Микитюк, начальник Управління Державної пенітенціарної служби України в області Олександр Герасимчук, начальник Луцького прикордонного загону Олександр Білюк.

Розпочинаючи нараду, прокурор області Андрій Парака зазначив, що в мирнулоріч у надскладних умовах реформування системи кримінальної юстиції правоохоронними органами Волині проведено значну організаційну та практичну роботу щодо протидії злочинності, в тому числі її організованим формам. Усе це робилось задля великого кроку правоохоронної системи до Європейських норм кримінальної юстиції щодо реалізації захисту прав і свобод людини.

Вжиті правоохоронцями заходи сприяли стабілізації криміногенної ситуації та посиленню боротьби із корупцією в регіоні.

Рівень злочинності на 10 тис. населення по області зменшився з 74 до 61 і є значно нижчим від загальнодержавного.

Відмічається тенденція до зменшення загальної кількості злочинів, тяжких та особливо тяжких, у тому числі більш ніж на половину - умисних вбивств, зґвалтувань, втричі - вимагань, на третину - розбійних нападів. Менше зареєстровано крадіжок, грабежів, шахрайств та злочинів, вчинених у стані сп'яніння.

Починаючи з другого кварталу минулого року по області ріст підліткової злочинності уповільнився більш як у дев’ять разів.

При зменшенні на 7 відсотків злочинів про збут наркотиків, у цій сфері виявлено 2 організованих групи, в тому числі з міжнародними зв'язками.

В актуальній для регіону сфері охорони та раціонального використання лісових ресурсів порушено шість кримінальних справ на суму збитків понад 1,3 млн. грн., з яких 1,2 відшкодовано на стадії слідства.

У сфері земельних відносин закінчено провадженням 9 справ, у яких повернуто майже 4 га землі на суму більше 1 млн. грн. попереджено незаконне надання 103 га. земель, повернуто в державну та комунальну власність 21 гектар.

Викрито 7 злочинних угрупувань, до складу яких входило 29 осіб, у тому числі у кредитно-фінансовій сфері, про торгівлю людьми, бандитизм, що набули широкого резонансу в регіоні.

Закінчено провадженням ряд актуальних справ про корупційні злочини, в тому числі про одержання хабарів.

Учасники координаційної наради обговорили проблемні питання регіону та деякі прорахунки щодо боротьби зі злочинністю і корупцією й визначили пріоритетні напрямки роботи правоохоронних органів Волині в умовах оновленого законодавства про кримінальну юстицію. Серед них: дотримання конституційних прав і свобод громадян при провадженні оперативно-розшукової діяльності та у кримінальному провадженні; боротьба з корупційними проявами, особливо у правоохоронних органах, органах контролю, влади та місцевого самоврядування, соціальний захист громадян, насамперед незахищеної категорії населення, захист інтересів держави від неправомірних посягань у бюджетній, земельній, природоохоронній сферах, інвестиційній та зовнішньоекономічній діяльності, захист конституційних засад підприємницької діяльності

З урахуванням цих пріоритетів, координаційною нарадою узгоджено ряд спільних заходів, які сприятимуть забезпеченню законності в нашій області та профілактиці скоєння злочинів і правопорушень.

Завершуючи засідання наради, прокурор області Андрій Парака наголосив, що правоохоронні органи Волині повинні об'єднати зусилля й працювати заради однієї мети - захисту життя, здоров'я, прав і свобод громадян, власності, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ