На Волині оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон здійснюється всупереч Законам України

На Волині оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон здійснюється всупереч Законам України

19.02.13 09:27 0 1158
Прокуратурою області проведено перевірку додержання чинного законодавства України в діяльності Управління Державної міграційної служби в області при оформленні паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Встановлено, що оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон службовими особами зазначеного Управління здійснюється всупереч Законам України «Про громадянство», «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», «Про засади запобігання і протидії корупції» та Положенню про Державну міграційну службу України.

Зокрема, громадянам, які звертаються до Управління Державної міграційної служби в області, його службовими особами надається перелік банківських рахунків для сплати нібито обов’язкових платежів за послуги з оформлення паспорта для виїзду за кордон.

У переліку цих платежів є і не передбачені законом як обов’язкові платежі за послуги з інформаційного забезпечення Волинської філії ДП «Документ» вартістю 100 грн. та послуги страхової компанії «ВУСО» вартістю 75 грн.

Такі платежі сплачуються громадянами під впливом службових осіб Управління Державної міграційної служби, які своїми діями сприяють здійсненню господарської діяльності вищевказаних суб’єктів господарювання.

Окрім того, працівники ДМС в області допускають оплату наданих послуг з оформлення паспортних документів безпосередньо в місцях їх надання, а не шляхом перерахування замовником коштів через банківські установи.

Задля усунення виявлених порушень та притягнення до відповідальності винних осіб начальнику Управління Державної міграційної служби у Волинській області прокуратурою Волині внесено подання.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Івано-Франківщина: за ...
Наступна новина: Чернівці: Більше тисячі ...

КОМЕНТАРІ