Волинь: на семінарі в прокуратурі області обговорено особливості  здійснення наглядової діяльності за додержанням земельного законодавства

Волинь: на семінарі в прокуратурі області обговорено особливості здійснення наглядової діяльності за додержанням земельного законодавства

19.02.13 09:45 0 1052
У прокуратурі Волині відбувся навчально-методичний семінар, на якому обговорено питання організації роботи органів прокуратури області при здійсненні наглядової діяльності за додержанням земельного законодавства при розпорядженні землями сільськогосподарського призначення.

У семінарі взяли участь міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори, прокурори прокуратур, керівників структурних підрозділів облапарату та керівники Головного управління Держземагенства й Державної інспекції сільського господарства у Волинській області.

Відкриваючи роботу семінару, заступник прокурора області Анатолій Хомич зауважив, що земля є основним національним багатством, яке перебуває під особливою охороною держави. Площа земель сільськогосподарського призначення складає 1,1 млн. га. або 52,0 % відсотка земельного фонду Волині й наглядова діяльність у сфері земельних правовідносин є незмінно пріоритетним напрямком роботи органів прокуратури області.

Учасники семінару ознайомилися зі змінами до Земельного кодексу України, у відповідності до яких із 1 січня 2013 року розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності покладено на органи Держземагенства України.

Про зміни у повноваженнях органів влади та місцевого самоврядування при розпорядженні землями сільськогосподарського призначення розповіла учасникам семінару перший заступник начальника Головного управління Держземагенства у Волинській області Світлана Богута.

Ознайомилися учасники семінару із особливостями проведення перевірок з питань здійснення державного контролю за використанням та охороною земель сільськогосподарського призначення.

У ході роботи семінару відбувся обмін думками щодо покращення взаємодії органів прокуратури області, органів влади та контролю при виявленні порушень земельного законодавства при розпорядженні землями сільськогосподарського призначення.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юні хокеїсти Львівщини ...
Наступна новина: На Львівщині розпочато ...

КОМЕНТАРІ