Володимир-Волинська міжрайонна прокуратура виявила порушення в роботі митників

Володимир-Волинська міжрайонна прокуратура виявила порушення в роботі митників

19.02.13 12:05 0 1118
Володимир-Волинською міжрайонною прокуратурою проведено перевірку додержання вимог Митного кодексу України та інших нормативно-правових актів службовими особами митного поста "Устилуг" Ягодинської митниці при здійсненні митних оглядів (переоглядів) товарів, транспортних засобів, а також при розпорядженні товарами та транспортними засобами, не пропущеними на митну територію України.

Перевіркою встановлено непоодинокі випадки проведення посадовими особами митних органів оглядів товарів та транспортних засобів за відсутності достатніх підстав для їх проведення. У результаті таких дій посадових осіб збільшується кількість безрезультативних оглядів та виникає зайва тяганина при проходженні митного контролю фізичними особами.

Виявила перевірка й порушення у роботі складів митних органів на території митного поста «Устилуг».

На цих складах зберігаються автомобілі, цигарки, запасні частини до автомобілів та інші товари, термін зберігання яких, у відповідності до вимог Митного Кодексу України, закінчився. Будь-яких заходів задля вирішення питання про подальше перебування цих товарів на складі митного органу посадові особи митниці не вживають.

На усунення виявлених порушень закону Володимир-Волинським прокурором внесено подання начальнику Ягодинської митниці. За наслідками його розгляду за неналежне виконання службових обов’язків 4 службових осіб митниці притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ