З 1 квітня в Луцьку розпочне свою роботу центр надання екстреної медичної допомоги

З 1 квітня в Луцьку розпочне свою роботу центр надання екстреної медичної допомоги

19.02.13 16:10 0 1127
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук та Луцький міський голова Микола Романюк ознайомилися із ходом ремонтних робіт, що тривають в приміщенні майбутнього центру надання екстреної медичної допомоги. Разом із будівельниками та керівником медзакладу вони оглянули майбутній офіс та гаражне господарство.

Борис Клімчук задоволений побаченим. Створення центрів контролюється особисто Президентом України. Рішення було прийняте на комітеті економічних реформ та схвалене Радою регіонів. В Луцьку з січня тривають ремонтні роботи. Важливо правильно розмістити диспетчерів та карети швидкої. Адже ядро екстреної допомоги – в оперативності диспетчера, який приймає виклик та водія, який спішить на допомогу хворому. Єдина державна служба медичної допомоги координуватиме рух усіх швидких на Волині. Поза системою залишаться лише автомобілі, які надають господарські послуги лікарням», акцентував голова облдержадміністрації.

Представники волинського бізнесу теж не стоять осторонь завдань з охорони здоров’я волинян. Вони вирішили придбати за позабюджетні кошти 8 карет швидкої допомоги вартістю близько 90 тис доларів США. Це будуть автівки, бувші в користуванні. «В середині року ми придбаємо сюди й нові карети швидкої за бюджетні кошти», - пообіцяв Борис Клімчук.

Він подякував Миколі Романюку та депутатам Луцької міської ради за прийняття рішення про передачу цього об’єкту в обласну комунальну власність. Вартість ремонтних робіт обійдуться обласному бюджету в суму, яка перевищує мільйон гривень. Долучиться до модернізації й держава, за чий кошт медзаклад забезпечать серверами та комп’ютерним обладнання, а також системами GPS.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині змінилися ...
Наступна новина: «Власником Арсеналу є ...

КОМЕНТАРІ