На експлуатаційне утримання волинських доріг шляховики вже отримали 109 млн грн

На експлуатаційне утримання волинських доріг шляховики вже отримали 109 млн грн

19.02.13 17:55 0 1287
На експлуатаційне утримання волинських доріг шляховики вже отримали 109 млн грн, - повідомив начальник служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак на оперативній нараді, яку провів голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Він сказав, що для боротьби з ямами дорожники сформували 17 груп-працівників, а після 25 лютого планують відновити роботу асфальтних заводів в Луцьку та Ковелі.

Зруйнувались дороги, за словами Анатолія Посполітака, в результаті несприятливих погодних умов, перепаду температури повітря та недофінансування галузі. Загальна площа ямковості на дорогах становить 27 тисяч метрів квадратних, в той час, як в минулому році було пошкоджено 13 тисяч метрів квадратних асфальтного покриття.

Значна ямковість призводить до збільшення аварійних ситуацій на дорогах, - констатує в.о. начальника управління ДАІ в області Михайло Білай.

«На ремонт комунальних доріг буде виділено значно більше коштів, ніж торік», - запевнив голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Єдине, що він вимагає від шляховиків – якості роботи: «В області є фірми, є техніка. Залучайте до ремонту серйозних виконавців та робіть якісно. Ситуацію, яка склалась минулого року, я не допущу».

Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Леонід Кирильчук поділився найближчими планами дорожніх робіт. Він акцентував увагу шляховиків на ті дороги, що найбільше пошкодженні ямами та тими, де зафіксовано найбільше автопригод. За кошти обласного бюджету також продовжать прокладати дороги до храмів та кладовищ, в контексті Пасхальних свят. Профільне управління вже зібрало в містах та районах пропозиції щодо ділянок доріг, ремонт яких фінансуватиметься за рахунок коштів субвенції державного бюджету місцевим бюджетам.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Теребовлянський район: ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ