На Волині у 2013 році  влада продовжує працювати на розвиток сільських територій

На Волині у 2013 році влада продовжує працювати на розвиток сільських територій

19.02.13 19:40 0 1092
2013 році влада продовжує працювати на розвиток сільських територій, - наголосив голова облдержадміністрації Борис Клімчук, відповідаючи на запитання головного редактора Камінь-Каширської районної газети Петра Трофимчука в ході брифінгу для ЗМІ «Модернізація країни: підсумки трьох років»,

Борис Клімчук нагадав, що Волинь розпочинає співпрацю із Литвою у проекті ЄС, спрямованому на розвиток сільських територій: «Минулого тижня у Києві відбулась зустріч із литовськими фахівцями. Вони залучають близько 6 млн євро на гранти, що фінансуються з Європейського Союзу. Завдяки цим проектам литовці створюють обслуговуючі кооперативи, розвивають зелений туризм, вирішують екологічні питання».

«Так потрібно і нам. Відомо: хто спритніший, хто думає, той і отримує кошти. Коли ми говоримо про розвиток сільських територій, відразу аналізуємо, які сфери потрібно насамперед розвивати. А це: обслуговування, фінансові послуги, інноваційні технології», - зазначив Борис Клімчук.

"У цьому році Україна готується прийняти закон про пріоритетний розвиток сільських територій. Також народні депутати від Волині ініціюють законопроект про підтримку Полісся, який змодельований за принципом підтримки гірських територій і буде нести в собі багато стимулюючих факторів», - зауважив голова облдержадміністрації. У планах волинської влади на поточний рік – комплексна розбудова сільської інфраструктури: «Дороги, школи, дитсадки, освітлення – все в пріоритеті», - сказав Борис Клімчук.

Голова облдержадміністрації зробив акцент і на впровадженні енергозберігаючих заходів: «Ми фінансуватимемо енергетику поліських територій, яка має бути без альтернативного палива, тобто без природного газу! Порахуємо економію і вільні лишки спрямуємо на інвестиційні програми. Маневицькі виробники пішли назустріч бюджетним закладам і знизили ціну на торфокрихту (до 50 грн). Висловлюю слова подяки державному підприємству «Волиньторф» за розуміння і наголошую: торф - головне волинське паливо. Допоки добуватимуть цей вид копалин, доти матимемо дешеву торфокрихту».

«Через кілька днів узагальнимо перелік об’єктів, які фінансуватимуться коштом держави. Продовжимо модернізацію та будівництво шкіл та дитсадків на поліських територіях. Цьогоріч закладено більше грошей на комунальні дороги. Ми не говоримо про абсолютно нове дорожнє покриття, а про нормальний комфортний доїзд до соціальних об’єктів. Словом, в міру можливостей, зробимо краще для родини, сільської громади, району, для усіх нас», - резюмував голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині У Рівному ...
Наступна новина: Підволочиський район: ...

КОМЕНТАРІ