На Івано-Франківщині 42,5 тисячі осіб та 5 тисяч одиниць техніки готові до забезпечення безпеки громадян під час весняного водопілля

На Івано-Франківщині 42,5 тисячі осіб та 5 тисяч одиниць техніки готові до забезпечення безпеки громадян під час весняного водопілля

19.02.13 08:15 0 1084
Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Державне агентство водних ресурсів, Міністерство інфраструктури, Міністерство енергетики та вугільної промисловості працюють спільно та злагоджено для забезпечення безпеки громадян під час весняного водопілля. До складу угрупування сил увійшло 42,5 тисячі чоловік особового складу та понад 5 тисяч одиниць основної техніки. Про це під час засідання Міжвідомчої комісії, яке відбулось за дорученням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула на Київській ГЕС (м. Вишгород), повідомив директор Департаменту управління рятувальними силами Держслужби з надзвичайних ситуацій Григорій Марченко.

За його словами, міжвідомче угрупування сил розподіляється по 9 регіонах оперативного реагування, визначених Планом взаємодії Збройних Сил України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Директор Департаменту також зазначив, що в Державній службі з надзвичайних ситуацій в цілодобовому режимі працює оперативна група, яка моніторить ситуацію, пов'язану з проходженням весняного водопілля в Україні та сусідніх державах.

У свою чергу, перший заступник Голови Держслужби Сергій Данилюк наголосив на тому, що наразі першочергові завдання всіх заінтересованих відомств — це якісний моніторинг та прогноз подальшого розвитку гідрометеорологічної ситуації, а також оперативне інформування громадян про неї, оптимальне регулювання режиму роботи водосховищ Дніпровського каскаду для безпечного пропуску повеневих вод, а також контроль ситуації на річках Дністер та Дунай, утримання в належному стані мостів, шлюзів, дамб, гідротехнічних споруд, дренажних систем, а також забезпечення готовності сил реагування до дій за призначенням у випадку існування загрози.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині приміщення ...

КОМЕНТАРІ