Івано-Франківщина: Карпатська Розколяда – у столиці

Івано-Франківщина: Карпатська Розколяда – у столиці

19.02.13 12:55 0 1191
Минулими вихідними у Києві в Конгрес-Холі «Президент-Готелю Київський» відбулася справжня карпатська Розколяда. На свято‚ організоване міжнародною громадською організацією «Івано-Франківське земляцтво»‚ зібралися майже 700 учасників.

У столицю на свято радості, добра та гарного настрою завітали Блаженніший УГКЦ Святослав Шевчук, Митрополит Володимир Війтишин, представники Київської міської адміністрації, дипломатичних місій різних країн, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, мер Коломиї Ігор Слюсар, Герой України Марія Стефюк.

Для земляків, які мешкають у Києві, колядували, демонстрували вертепне дійство, Маланку творчі колективи Долинського району. Ведучим вечора був заслужений журналіст України, знаний композитор та пісняр Богдан Кучер. Глядачі мали нагоду почути пісні у його виконанні, а також народного артиста України Махайла Кривеня, отця Вітольда Левицького та інших. Розважав глядачів вже відомий коломийському глядачеві маленький покутянин Лука Суслов, який виконував гуморески Миколи Савчука.

Вразила глядачів і «Гуцулка Ксеня», яку утнув на трембіті Микола Василевич. Та найбільше запам’ятався усім неймовірний і запальний «Аркан» у виконанні державного академічного ансамблю української музики «Дніпро».

Довідково

Понад 11 років міжнародна громадська організація «Івано-Франківське земляцтво» об’єднує людей різних професій та уподобань, політичних і релігійних поглядів. За весь час свого існування Земляцтво стало своєрідним містком між Західною Україною і столицею нашої держави задля реалізації добрих справ у галузях культури, освіти, економіки й охорони здоров’я як на користь співвітчизників у м. Києві, так і на Івано-Франківщині.

На традиційній Розколяді у столиці, організованій Земляцтвом, побували творчі колективи Коломийського, Верховинського, Долинського районів. Наступного року в Києві колядуватимуть представники Надвірнянщини.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ