В понад 16 тисячах помешкань івано-франківців побували дільничні інспектори міліції

В понад 16 тисячах помешкань івано-франківців побували дільничні інспектори міліції

19.02.13 14:05 0 1138
Минулої суботи в понад 16 тисячах помешкань івано-франківців та жителів області побували дільничні інспектори міліції, які вручили мешканцям візитні картки та ілюстровані пам'ятки.

Вранці до обласного центру з'їхалися дільничні інспектори міліції з усієї області. Після стройового огляду з ними провели заняття зі службової підготовки, на якому, окрім лекцій з основних напрямків роботи, були виступи представників прокуратури, кримінально-виконавчої інспекції та суду.

Начальник УМВС в Івано-Франківській області генерал-майор Олег Сало розповів про своє бачення у проведенні даної роботи. На його думку, найперше завдання – прийом громадян. Він має бути якісним. Дільничний інспектор повинен вирішити ті питання, що в його компетенції, відразу на місці. Звісно, є складні питання, що потребують вирішення судами, прокуратурою. Але побутові питання він має вирішувати,після чогопрозвітувати передгромадою про проведену роботу.

Після заняття зі службової підготовки силами його учасників було проведено профілактичне відпрацювання Івано-Франківська. Тож представники засобів масової інформації, яких запросили для висвітлення цього заходу, мали нагоду побачити дільничних інспекторів у роботі.

Журналісти вирушили разом із дільничним інспектором Вовчинецького відділення міліції Іваном Залізняком. Дільниця капітана міліції – вулиці Стуса, Симоненка, Вовчинецька та Миколайчука. На її території проживає більше 12 тисяч населення. Це спальний мікрорайон.

«Я ваш дільничний інспектор міліції Іван Петрович Залізняк, – представляється офіцер жіночці пенсійного віку, яка відчинила двері помешкання по вулиці Стуса. – Зараз у місті проводиться профілактичне відпрацювання «Візит». Хочу вручити вам свою візитку з датами прийому громадян і номером робочого телефону, а також пам'ятку, як потрібно поводитися в різних ситуаціях. Може, у вас є скарги, зауваження стосовно сусідів, жильців будинку?»

«Проблем із сусідами не маю, але добре, що ви зайшли, – відповідає господиня. – Адже я повинна знати дільничного в обличчя, мати його координати. Всяке трапляється, іноді може знадобитися допомога»

Суботнє профілактичне відпрацювання Івано-Франківська тривало до 22 години. Як повідомили в управлінні громадської безпеки УМВС, у ньому брали участь понад 250 дільничних інспекторів та їх помічників. Було створено 126 піших групп, які відвідали 16382 помешкання, де вручили візитки та ілюстровані інформаційні пам'ятки, перевірили 349 осіб із числа підоблікового елементу. Під час поквартирних обходів від громадян отримано 94 інформації, з яких 43 передали для перевірки в оперативні підрозділи. Учасники відпрацюванння виявили 79 адміністративних правопорушень: дрібні крадіжки, хуліганство, порушення адміннагляду, випадки насильства в сім'ї тощо, перевірили 73 власників зброї.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині у кожному ...
Наступна новина: У Львові пройдуть змагання ...

КОМЕНТАРІ