На Рівненщині  У Рівному невідомий з магазину викрав  Остробрамську ікону Божої Матері

На Рівненщині У Рівному невідомий з магазину викрав Остробрамську ікону Божої Матері

19.02.13 19:35 0 1082
У День усіх закоханих невідомий зловмисник в одному з торговельних пасажів у відділі церковних товарів викрав ікону, написану темперою на дубових дошках, привезену з Греції. Продавчиня не встигла зорієнтуватись, як спритному злодюжці вдалося це зробити. Дещо пізніше схожий хлопець приглядався до мистецьких творів сучасності, але вже в іншому магазині.

У той час, коли в торговому закладі було людно, невідомий молодик, користуючись зайнятістю працівниці відділу, викрав ікону. Коли та помітила зникнення товару, то попередила свою напарницю з іншого магазину, описавши злодія. Через деякий час та розповіла, що схожого чоловіка бачила і в своєму відділі. Мабуть, потяги допоки невстановленого «поціновувача» були нестримні і він мав намір примножити своє багатство новою крадіжкою.

— Ця ікона відноситься до досить рідкісного типу зображення Богоматері без Немовляти в руках, — розповідає власниця відділу Олена. — Вона привезена з Греції. Ціна викраденого 1100 гривень.

Наразі правоохоронці встановлюють місце перебування злодія та викраденого витвору.

— Слідчими Рівненського міського відділу міліції розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), триває слідство, — розповідає підполковник міліції Іван Лішневець.

Юлія ЗІНЕВИЧ, Рівненський МВ УМВС
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Теребовлянський район: ...
Наступна новина: На Волині у 2013 році ...

КОМЕНТАРІ