Рівненщина:  Профілактичний урок для пішоходів

Рівненщина: Профілактичний урок для пішоходів

19.02.13 21:55 0 1028
У минулому році через порушення правил дорожнього руху пішоходами у дорожньо-транспортних пригодах загинуло 20 людей та 45 отримали поранення різного ступеню важкості. За вказаний період часу майже у три рази збільшилася кількість дорожньо-транспортних пригод за участю нетверезих пішоходів.

Як свідчить статистика, серед основних причин, через які стаються дорожньо-транспортні пригоди, є порушення правил дорожнього руху пішоходами – раптовий вихід на дорогу, перехід проїзної частини у невстановленому місці тощо.

– Саме за ініціативи начальника УМВС України в Рівненській області генерал-майора міліції Василя Лазутка ми провели акцію серед цієї категорії учасників дорожнього руху і назвали її «Профілактичний урок для пішоходів», – розповідає старший інспектор з профілактичної роботи ВДАІ УМВС майор міліції Світлана Марко. – Мета цієї акції – вкотре нагадати учасникам дорожнього руху про важливість виконання вимог ПДР та які бувають наслідки від їх ігнорування. До проведення акції залучили і журналістів з місцевих телеканалів та друкованих ЗМІ.

Під час проведення акції вартові доріг пропонували пішоходам звернути увагу на п.4. ПДР (Обов’язки і права пішоходів), а саме нагадати не тільки для себе, а й для інших вимоги ПДР. Кожному пішоходу було запропоновано процитувати пункти Правил дорожнього руху.

На таку пропозицію працівників ДАІ пішоходи реагували у більшості випадків позитивно і залюбки читали про те, у яких місцях треба переходити через дорогу, а що категорично забороняється.

Для дисциплінованих пішоходів правоохоронці на згадку дарували книжку Правил дорожнього руху з особистим підписом та словами вдячності від керівника обласної Державтоінспекції полковника міліції Олександра Семенюка.

Тим, хто порушував ПДР, вартові доріг роздавали пам’ятки і закликали до необхідності дотримання вимог «дорожньої грамоти».

Працівники ДАІ Рівненщини сподіваються, що такий урок пішоходи засвоять на відмінно.

Прес-служба ВДАІ УМВС
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Теребовлянський район: ...
Наступна новина: На Тернопільщині до кінця ...

КОМЕНТАРІ