На Львівщині богдан Матолич та Посол Республіки Молдова Іон Стівеле обговорили питання двосторонньої співпраці

На Львівщині богдан Матолич та Посол Республіки Молдова Іон Стівеле обговорили питання двосторонньої співпраці

19.02.13 11:13 0 1115
18 лютого перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні Іоном Стівеле, який прибув до Львова з метою участі в офіційному засіданні «Постійної наради з політичних питань в рамках переговорного процесу з придністровського врегулювання» ОБСЄ.

На зустрічі також були присутні другий секретар Посольства Республіки Молдова в Україні Антон Лунгу, заступник директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму-начальник управління міжнародного співробітництва облдержадміністрації Лев Захарчишин, Представник МЗС України у Львові В’ячеслав Войнаровський.

Сторони обговорили питання активізації співробітництва Львівської області та Молдови, зокрема розглянули взаємовигідні перспективні сфери діяльності. Учасники зустрічі зацікавились співпрацею в галузі енергоощадності та використанні ефективних джерел енергії, розвитку сільського господарства, особливо тваринництва, розвитку малих фермерських господарств.

Також перший заступник керівника області та Посол Республіки Молдова розглянули можливості розвитку галузі освіти і науки, зокрема, співробітництво вищих навчальних закладів Львівщини та Молдови, а також реалізацію спільних проектів в рамках ініціативи Європейського союзу “Східне партнерство” та існуючих єврорегіонів.

Окрім цього, сторони обговорили питання налагодження авіасполучення Львів – Кишинів та нового автобусного маршруту.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Оголошення про ...

КОМЕНТАРІ