На Львівщині про наслідки вживання наркотиків  правоохоронці розповіли учням гімназії

На Львівщині про наслідки вживання наркотиків правоохоронці розповіли учням гімназії

19.02.13 12:47 0 1357
У Львівській області правоохоронці 14 лютого розповіли про наслідки вживання наркотиків учням навчально-виховного комплексу «Середня загальноосвітня школа-гімназія» імені Маркіяна Шашкевича, що в селі Дуліби Стрийського району.

Завдячуючи відданій праці директора школи Стефанії Кушпір та висококваліфікованого педагогічного колективу, ця школа є однією з найкращих на Стрийщині. Для прикладу, у 2008 році НВК став переможцем конкурсу «Флагман сучасної освіти і науки України».

Перед початком бесіди працівники міліції продемонстрували учням 8-9 класів 20-хвилиний фільм «Вся правда про наркотики», який відзняли працівники Управління зв’язків з громадськістю МВС України. Підлітки не сподівались, що правда про наркотики буде настільки жахливою. З побаченого на екрані, вони зробили висновок, що життя, а вірніше «існування» людей, які вживають наркотики, - це постійний біль та страждання.

Помічник начальника відділу майор міліції Ольга Марцинюк зазначила, що прийде час і школярі розпочнуть самостійне життя. вони знаходяться під постійною опікою батьків та вчителів. Але, коли вийдуть зі стін рідної школи, мають бути озброєними знаннями про те, як не потрапити у біду, і в жодному разі не піддаватись на спокусливу пропозицію спробувати наркотичну речовину, спиртне чи цигарку.

Недарма кажуть, що треба вчитися на чужих помилках, щоби не опектись на своїх. Для прикладу працівники міліції навели випадок, що нещодавно стався у Стрию. Так, днями міліціонери затримали групу осіб, до складу якої входили неповнолітні. Зловмисники скоїли низку крадіжок, у тому числі з дитсадків міста. Наразі слідчі з’ясовують роль кожного фігуранта у вчинених злочинах. Але вже зрозуміло те, що кримінальної відповідальності юнакам уникнути не вдасться.

Міліціонери закликали школярів завжди дотримуватись своєї думки і не піддаватись на вплив дорослих, які намагаються втягнути їх у злочинну діяльність – вкрасти, пограбувати чи щось подібне. У такому випадку необхідно не боятися про все розповісти батькам чи педагогам.

Ольга Марцинюк просила дітей пам’ятати про те, що для кожного з батьків найзаповітніша мрія – щасливе життя їхніх дітей, а вчителі завжди пам’ятають та пишаються своїми учнями. Для того, щоби мрії батьків збулись, школярі повинні здобувати знання і ніколи не ставати на злочинний шлях.

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області

(за матеріалами Ольги Марцинюк, Стрийський міський відділ міліції)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ