На Львівщині у кожному підприємстві, де створюються борги із виплати заробітної плати, має бути проведений детальний аналіз, – Богдан Матолич

На Львівщині у кожному підприємстві, де створюються борги із виплати заробітної плати, має бути проведений детальний аналіз, – Богдан Матолич

19.02.13 14:02 0 1115
18 лютого, у Львівській ОДА на апаратній нараді було розглянуто стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати в області. Нарада відбулась під головуванням першого заступника облдержадміністрації Богдана Матолича.

Під час обговорення зазначеного питання заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Іван Сорока ознайомив присутніх із ситуацією щодо боргів з виплати заробітної плати на підприємствах області і про вжиті з початку поточного року заходи щодо зменшення наявної заборгованості.

Особливу увагу було зосереджено на підприємствах, в яких упродовж січня 2013 року борги утворилися вперше або заново. Зокрема, до них належать ДВАТ «Шахта Надія», ДП «Дослідницьке господарство «Львівське» НААН України (Кам’янка-Бузький район), відокремлені підрозділи ШБУ № 1 і № 2 ПАТ «Укрзахідвуглебуд»  (м. Червоноград), ТзОВ «Завод з переробки фруктів «Галичина» (Радехіський завод).

Разом з тим, Іван Сорока зазначив, що у 8 адміністративно-територіальних одиницях області: м. Моршині, Буському, Золочівському, Мостиському, Перемишлянському, Радехівському, Самбірському і Турківському районах заборгованість із заробітної плати відсутня.

Під час наради також було наголошено на вирішенні питань із підприємствами-банкрутами, заборгованість на яких у структурі загальної суми боргу становить 31%.

Підсумовуючи, перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич дав доручення провести перевірку роботи тих підприємств, де збільшилась заборгованість: «У кожному підприємстві, де створюються борги із виплати заробітної плати, має бути проведений детальний аналіз. Окрему увагу слід зосередити й на підприємствах-банкрутах, які стійко займають позицію 30-31% загальної заборгованості».

Перший заступник керівника області також доручив відповідальним структурним підрозділам облдержадміністрації та керівникам територіальних органів центральних органів виконавчої влади постійно контролювати та моніторити ситуацію щодо заборгованості із виплати заробітної плати.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині 42,5 тисячі ...
Наступна новина: В понад 16 тисячах ...

КОМЕНТАРІ