На Тернопільщині до кінця лютого утримуватиметься зимовий характер погоди

На Тернопільщині до кінця лютого утримуватиметься зимовий характер погоди

19.02.13 22:06 0 1047
За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру, в Україні до 1 березня утримуватиметься морозна погода з помірною кількістю опадів. Про це під час брифінгу повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда.

"В Україні зберігатиметься зимовий характер погоди. Мінімальна температура вдень становитиме -1...-6°С, максимальна - близько 0°С. Найхолодніше буде в ніч проти 28 лютого, після чого потеплішає. Початок березня очікується теплий. Температура перейде через позначку 0°С у бік позитивних значень. Можна говорити про початок метеорологічної весни. Трохи зарано прогнозувати, але приблизно у 20-х числах березня в Україну уже може прийти справжня весна», - сказав Микола Кульбіда.

Він також додав, що найближчі дні у західних і північних областях температура повітря коливатиметься в межах -5...-10°С, вдень -1...-6°С. Неістотне підвищення температури на 3-5 градусів очікується 22-23 лютого.

Найменше опадів буде в східних і центральних областях, найбільше - у західних і північних. На півдні України очікується сніг з дощем, а на заході й півночі - сніг. 23-24 лютого опади будуть найбільш інтенсивними.

Особливих небезпечних погодних явищ не прогнозується. В більшості регіонів спостерігатиметься ожеледиця. У зв'язку з цим закликаємо громадян, а особливо водіїв, бути максимально обережними на дорогах в ці дні.

За матеріалами Державної служби

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Закарпатті штормове ...

КОМЕНТАРІ