Сергій Данилюк: безпечне проходження весняного водопілля – спільна робота рятувальних та комунальних служб

Сергій Данилюк: безпечне проходження весняного водопілля – спільна робота рятувальних та комунальних служб

19.02.13 14:47 0 1186
Несанкціонована забудова та захаращення річок сміттям загрожує безпеці громадян. Безпечне проходження весняного водопілля залежить від стану комунального господарства – необхідне своєчасне очищення каналізаційних та дренажних систем.

З метою забезпечення безпеки громадян під час проходження весняного водопілля, необхідно посилення роз'яснювальної роботи про негативні наслідки захаращення русел річок і масового викиду сміття у непризначених місцях. Захаращення річок сміттям може спричинити вихід води за межі русел під час весняного водопілля. Про це повідомив перший заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк під час засідання Міжвідомчої комісії на Київській ГЕС (м. Вишгород).

“Існує соціальний аспект проблеми паводків в Україні. Він стосується утримання в належному стані територій, чистоти небезпечних ділянок, захаращення русел річок, несанкціонованої хаотичної забудови, масового викиду сміття. Часто загроза не залежить від рівня паводку. Комунальні служби повинні слідкувати за станом комунального господарства. Навіть незначні опади можуть призвести до затоплення селища, якщо там не працюють комунальні служби. Треба очищати зливові каналізаційні та дренажні системи, водовідвідні та меліоративні канали, природні та штучні дренажі для відведення талої та дощової води. Треба проводити постійну роз'яснювальну роботу з населенням. Громадянам треба пояснити, чим загрожує несанкціонована забудова, захаращення русел малих річок або масовий викид сміття. До цього можна залучати і співробітників МВС. Так, ми бачимо, що скрізь є таблички про штрафи за викид сміття, але на практиці люди рідко притягаються до відповідальності. Громадяни повинні розуміти, що все це загрожує безпеці”, - сказав Сергій Данилюк.

Сергій Данилюк закликав комунальні служби, органи місцевої влади та Укравтодор приділити більше уваги цим проблемам і направити щонайбільше сил та ресурсів на їхнє вирішення.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині усі ...
Наступна новина: Рівненські пауерліфтери – ...

КОМЕНТАРІ