Восьмеро волинян з особливими потребами отримали автомобілі

Восьмеро волинян з особливими потребами отримали автомобілі

20.02.13 08:56 0 1088
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук вручив вісьмом волинянам пакет документів на автомобілі ДЕУ «СЕНС» та «GEELY» СК-2. Спеціалізований транспорт придбаний за кошти державного бюджету. Ціна однієї машини «СЕНС» становить 58 тис. 500 грн, GEELY (CK-2) – 64 тис. 900 грн.

Серед власників нових автомобілів: чотири інваліди війни (отримують авто безкоштовно), один потерпілий він наслідків аварії на ЧАЕС (безкоштовно); один ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС (оплата 7% вартості), один інвалід з дитинства та один інвалід загального захворювання (оплата 30% вартості).

Вручаючи ключі від автомобілів Борис Клімчук зазначив, що держава виконує свої зобов’язання перед пільговиками: «Торік за кошти державного бюджету було придбано 43 автомобілі для волинян, нині – уже вісім. Ми продовжуємо роботу в цьому напрямку. Дуже добре, що черга рухається, а держава знаходить можливості полегшити побут людей з особливими потребами».

Довідково: у 2012 році 70 інвалідів отримали спецтранспорт (Для порівняння: у 2011-му – 44). 43 автомобілі надійшли за кошти держбюджету, 27 – як гуманітарна допомога цільовим призначенням конкретним інвалідам і 8 автомобілів видано із числа бувших у використанні.

В області на забезпечення автомобілями перебуває 2310 інвалідів, з них в порядку першочергового забезпечення 132 осіб, в порядку позачергового забезпечення - 342 особи, в загальній черзі -1836 волинян.

автомобілі отримали: житель села Байківці Ковельського району інвалід війни Сергій Перебойчук, мешканець села Воротнів Луцького району інвалід війни Михало Сахан, житель Боголюб Луцького району інвалід війни Іван Шпак, інвалід-ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС лучанка Галина Лук’янюк, інвалід-потерпілий від наслідків аварії на ЧАЕС, житель Камінь-Каширського Станіслав Бащук, мешканець села Кременець Рожищенського району інвалід від загального захворювання Олександр Смаль, інвалід з дитинства, жителька села Матейки Маневицького району Галина Демковська та інвалід війни ківерчанин Володимир Середа.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині інформаційні ...
Наступна новина: На Волині 1-2 червня в ...

КОМЕНТАРІ