Волинська облдержадміністрація клопоче перед законотворцями про статус родинних ферм

Волинська облдержадміністрація клопоче перед законотворцями про статус родинних ферм

20.02.13 09:15 0 1105
Волинська облдержадміністрація ініціювала перед народними депутатами від Волині питання про внесення змін до чинного законодавства про статус родинних ферм.

На 1 січня ц.р. в області налічується 2723 сімейна (родинна) ферма, в яких утримується 9236 корів. До відповідного періоду минулого року кількість таких господарів збільшилась на 244, а кількість корів, яких вони утримують, зросла на 856 голів.

Однією із проблем, яку неможливо вирішити на рівні області, залишається офіційне визнання зайнятості цих господарів, адже догляд за великою кількістю худоби вимагає і часу, і знань, і матеріальних ресурсів. Для вирішення питання облдержадміністрація пропонує внести зміни до Закону України «Про особисте селянське господарство», в якому надати сімейній (родинній) фермі статус самозайнятого господарства, в якому працюють члени однієї сім’ї, які утримують поголів’я від трьох і більше корів.

Офіційне визначення статусу дозволить у майбутньому вирішувати питання пенсійного забезпечення цих людей. Облдержадміністрація пропонує зараховувати стаж роботи принаймні одному члену родинної ферми, котрий не має при цьому іншого постійного місця роботи. Для цього доцільно внести зміни до Законів України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та «Про пенсійне забезпечення».

Народні обранці, розуміючи потреби волинян, підтримали пропозиції облдержадміністрації. Зокрема, народний депутат України Сергій Мартиняк повідомив, що у Верховній Раді України VII скликання вже зареєстровано проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав членів особистих селянських господарств на соціальний захист у разі настання безробіття». Прийняття цього законопроекту також дасть можливість господарям родинних ферм у випадку припинення їх діяльності набути статус безробітного та звертатись до відповідних органів щодо отримання соціальної допомоги.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сім родин чорнобильців у ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: за ...

КОМЕНТАРІ