Зовнішня торгівля підприємств і організацій Івано-Франківської області послугами за  2012 рік

Зовнішня торгівля підприємств і організацій Івано-Франківської області послугами за 2012 рік

20.02.13 09:27 0 1192
Головне управління статистики інформує. Обсяги експорту та імпорту послуг підприємствами і організаціями області за 2012 рік становили відповідно 58,4 та 51,2 млн.дол.США. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі послугами склало 7,2 млн.дол.

Зовнішньоторговельні операції послугами з партнерами 115 країн світу здійснювали 132 суб’єкти господарської діяльності.

В експорті послуг понад 70% обсягів припадало на країни Європи. Найбільшими були обсяги послуг, надані Угорщині, Румунії та Чехії. Крім того, вагомими були обсяги експорту послуг до Німеччини, Бельгії та Великої Британії та країн Азії.

У загальному обсязі експорту послуг більше 50% займали транспортні послуги і понад третину – послуги в обробній промисловості.

Понад 50% обсягів обласного імпорту послуг отримано з країн Азії, в основному, від нерезидентів з Ізраїлю. Вагомими були і обсяги послуг, отримані від нерезидентів з Кіпру. Близько 40% імпорту послуг отримано з країн Європи. Це були послуги від нерезидентів з Німеччини, Польщі, Данії, Бельгії та Італії. Половина обсягів імпорту послуг припадала на обробну промисловость, понад чверть – на послуги в операціях з нерухомістю, здаванням під найм та юридичним особам.

Серед міст і районів області основна частка обсягів як експорту, так і імпорту послуг припадала на суб’єкти господарювання міста Івано-Франківська.Суттєвими були і обсяги експорту послуг підприємствами та організаціями Долинського району, імпорту – м.Калуша.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: за ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: За Кубок ...

КОМЕНТАРІ