Народицький район: рятувальники провели планове відпрацювання одного з найбільш горимих населених пунктів області.

Народицький район: рятувальники провели планове відпрацювання одного з найбільш горимих населених пунктів області.

20.02.13 14:15 0 1180
З метою попередження виникнення пожеж, травмування та загибелі людей на них, 18 лютого представниками служби цивільного захисту в Народицькому районі спільно з фахівцями районного сектора управління Держтехногенбезпеки в області, органів влади, правоохоронцями, соціальними службами та представниками засобів масової інформації проведено рейдову перевірку стану організації навчання населення правилам пожежної безпеки за місцем проживання на території Норинцівської сільської ради. Адже з початку року тут вже сталося дві пожежі.

Під час заходу рейдовиками здійснювався подвірний обхід неблагополучних сімей, які становлять, так звану, групу ризику та знаходяться на обліку. В одній із неблагополучних сімей, що знаходиться на обліку сільської ради, встановлено, що у житловому будинку груба має значні тріщини, відсутній металевий лист біля топкового отвору, електричні розетки частково оплавлені, а в електролічильнику наявні некалібровані плавкі вставки.

У господарстві іншої подібної родини виявлено, що в оселі електрична мережа застаріла та потребує негайного поновлення, наявне оплавлення у двох електричних розетках. У приміщенні, де розташована піч, на стінах виявлено кіптяву, це свідчить про те, що димар із початку опалювального сезону не обслуговувався взагалі.

Під час проведення рейду рятувальниками до мешканців села Норинці доводились правила безпечної поведінки у побуті та на вулиці і вручалися листівки з інформацією про надзвичайні події.

Хочеться зазначити, що через слаборозвинену медіа-структуру Народицького району, який забруднений радіонуклідами внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, доведення інформації до мешканців відпрацьованого села здійснюється лише за допомогою районної газети та за допомогою працівників служби цивільного захисту.

У ДСНС у Житомирській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Садгірські ...
Наступна новина: У Житомирі вшанували ...

КОМЕНТАРІ