Випускник першої групи за професією «кухар» Роман Шелуха завершив навчання у 2011 році. З тих пір хлопець успішно працював у рівненському ресторані японської кухні «Саторі», а пізніше – за кордоном, кухарем готельного ресторану.
Ще під час навчання Роман демонстрував чималу кулінарну ерудицію, високий рівень кухарської майстерності, зацікавленість в інноваціях та експериментах. Тож не дивно, що і нині його цікавлять найновіші досягнення високої кулінарії, зокрема й молекулярна кулінарія.
Роман не відмовився поділитися своїми знаннями із теперішніми слухачами Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості безробітними, що навчаються на кухарів. Майстер-клас, присвячений приготуванню курки за технологією молекулярної гастрономії, слухачі сприйняли із захопленням. Рецепт був підібраний нескладний, з урахуванням того, що навчатимуться початківці. За зізнанням Романа, саме цей рецепт використовується для приготування знаменитої качки по-пекінськи. Результатом майстер-класу стала вишукана страва, яку сам майстер назвав «найсоковитішою куркою у рівненському регіоні». Слухачі відзначили, що нічого подібного не куштували і навіть не підозрювали, що звичайна курка може мати такий смак.
У навчальному закладі підтримують зв’язки із своїми кращими випускниками, слідкують за їх професійною кар’єрою і залучають до проведення навчальних занять.
Джерело Кулінарні рецепти
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Львівські міліціонери за ...
Наступна новина: На Рівненщині перевиконали ...