На Житомирщині процеси весняного водопілля в 2013 році проходять в межах норми.

На Житомирщині процеси весняного водопілля в 2013 році проходять в межах норми.

20.02.13 15:55 0 1213
За прогнозами фахівців, високої повені з негативними наслідками цього року не очікується. Про це під час міжвідомчого засідання на Київській ГЕС (м. Вишгород) повідомив перший заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк. Засідання Міжвідомчої комісії на базі Укргідроенерго відбулось за дорученням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула. Захід відбувся за участю представників Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міноборони, МВС, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Укравтодору, Держводагентства, Мінрегіонбуду.

Сергій Данилюк - перший заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій: “На даний час рівень води в річках нижчий за середні допустимі показники. Аналіз комплексу чинників переконує нас в тому, що високої повені із значними наслідками для господарства у 2013 році не очікується. Вихід води на заплави також не становитиме загрози. За дорученням уряду та міжвідомчого оперативного штабу Державна служба з надзвичайних ситуацій у цілодобовому режимі моніторить паводкову ситуацію в країні для забезпечення негайного реагування на всі можливі загрози, а також вчасно інформує органи влади та громадян про ситуацію”.

За прогнозами фахівців, вихід води на заплави можливий у межах русла річки Прип'ять у Волинській, Рівненській та Житомирській областях, Західного Бугу – у Львівській, Дніпра та Десни – у Чернігівській областях. На річках Карпатського регіону ситуація наразі контрольована та не дає підстав для тривоги. Прогноз постійно уточнюється з огляду на погодні умови. Процеси льодоходу в басейнах річок України проходитимуть фактично без ускладнень.

Під час засідання Міжвідомчої комісії зазначалось про необхідність підсиленого моніторингу ситуації проходження весняного водопілля у межах Чорнобильської Зони.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецький ансамбль ...
Наступна новина: Житомирщина: Визначені ...

КОМЕНТАРІ