Івано-Франківщина зустрічає учасників змагань за Кубок світу

Івано-Франківщина зустрічає учасників змагань за Кубок світу

20.02.13 16:26 0 1093
На ТК «Буковель» почали з’їжджатися учасники фінальних змагань за Кубок світу з фрістайлу. прибула команда спортсменів із Канади, завтра очікується приїзд ще чотирьох делегацій. Про це на прес-конференції, яка відбулася в облдержадміністрації, повідомив заступник голови ОДА Роман Іваницький.

Загалом у змаганнях братимуть участь спортсмени з 10-ти країн. У їх переліку Швейцарія, Китай, Японія, США, Великобританія, Австралія, Білорусія, Казахстан.

«Географія таких величезних держав зі значними світовими спортивними досягненнями і участь їх у цьому Кубку світу говорить про інтерес та довіру до нашої держави і організаторів змагань, - наголосив Роман Іваницький. – Це прекрасний привід для того, аби про туристичний потенціал нашої області ми змогли говорити на увесь світ».

Окрім того, за словами Романа Іваницького, змагання з фрістайлу сприятимуть ширшому залученню інвестицій у розвиток зимових видів спорту, а також можуть стати черговою сходинкою на шляху до втілення перспектив проведення на території області окремих етапів Олімпіади-2022.

Як поінформував на прес-конференції начальник головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Мирослав Карабін, нещодавно на Івано-Франківщині перебували представники Міжнародної федерації лижного спорту (FIS). Вони оглянули місце проведення, ознайомилися з умовами проживання та харчування, після чого дійшли висновку – «туристичний комплекс «Буковель» готовий до проведення змагань такого рівня». Цього разу організатори створили спеціальну глядацьку зону (більш ніж 1 тис. місць), встановлять екран для трансляції спортивних виступів. Змагання, зазначалося на прес-конференції, транслюватимуться у прямому ефірі Першого національного каналу та провідних телеканалів світу.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ