На Рівненщині в проблематиці теплопостачання смт Квасилів налагоджується діалог

На Рівненщині в проблематиці теплопостачання смт Квасилів налагоджується діалог

20.02.13 21:09 0 1510
6 лютого 2013 року було проведено нараду, яку очолив заступник голови Рівненської державної адміністрації Володимир Новак. До участі в обговоренні двох питань зі сфери житлово-комунального господарства були запрошені голова Рівненської районної адміністрації Василь Карпенчук, його заступник Микола Жильчук, голова Квасилівської селищної ради Дмитро Крет, директор комунального підприємства, що надає послугу з теплопостачання в Рівненському районі В’ячеслав Скороход, начальник ЖКГ області Володимир Пшеюк, заступник начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Рівненської ОДА Валерій Гуз, та інші. Ініціативна група, що працює над оптимізацією системи теплопостачання в смт Квасилів, була представлена депутатом районної ради Дмитром Сільманом та директором інжинірингової компанії «Інкомсистем» Юрієм Буратчуком.

Присутніми було обговорено порядок формування тарифу на теплопостачання, його складові та можливості перегляду. Також обговорили технічну можливість створення альтернативного джерела теплопостачання. Головуючий на нараді Володимир Новак розпорядився утворити нову комісію за участі представників обласної та районної влади, фахівців в сфері енергетики задля вдосконалення діючої системи теплопостачання. Наразі обраховуватиметься кошторис та визначатимуться технічні умови дообладнання приладів обліку спожитого тепла квасилівцями автоматичними регуляторами подачі тепла в залежності від погодних умов.

«Сьогоднішній захід засвідчив те, що районна влада нарешті згодилась прийняти участь в заходах, спрямованих на енергозбереження. Зараз основною задачею є не допустити послаблення пильності за даним процесом, щоб зобов’язання, котрі сьогодні взялись, були виконані, і мешканці смт Квасилів змогли хоч трохи заощаджувати, адже автоматика справді дозволяє економити 20-30% теплоенергії. На жаль, керівники місцевої влади йти шляхом перегляду величини тарифу на теплопостачання не хочуть, можливо тому, що споживачі їх про це не надто переконливо просять. І нікого не бентежить, що тарифікація здійснюється по застарілим нормам, затвердженим ще Госпланом УРСР в 1967р.», зазначив керівник ініціативної групи Дмитро Сільман.

Метою проекту «Оптимізація системи теплопостачання в смт Квасилів Рівненського району» що реалізується за рахунок коштів, одержаних від Міжнародного Фонду «Відродження» і наданих Фундацією імені князів-благодійників Острозьких в рамках конкурсу малих грантів є об’єднання зусиль місцевої громади задля спонукання депутатського корпусу Рівненської районної ради оптимізувати та затвердити на сесії районної ради тарифи на теплопостачання в Рівненському районі, що дозволить мешканцям смт Квасилів заощаджувати кошти протягом опалювального сезону.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Житомирі відкрився ...
Наступна новина: Луцьк: влада сприяє ...

КОМЕНТАРІ