Обурені мешканці Рівненщини так і не змогли зустрітися з іноземним власником

Обурені мешканці Рівненщини так і не змогли зустрітися з іноземним власником "Рівнесільмашу"

21.02.13 08:30 0 1558
20 лютого мешканці селища Квасилів, що на Рівненщині, пікетували ПАТ «Рівнесільмаш». Збори громадян зумовила ситуація в енергогосподарстві селища. Люди обурені тим, що аварійний стан електромереж ігнорується місцевою владою. Цими днями на території місцевої громади перебувають власники підприємства, зокрема голова Наглядової ради, громадянка США Лорейн МакМахон. Енергогосподарство ж селища знаходиться у власності ПАТ «Рівнесільмаш». Підприємство отримує прибутки, а модернізовувати господарство не збирається. Тому мешканці вирішили звернутись із заявою напряму до власників.

В ході проведення заходу було прийнято звернення до пані МакМахон, в якому люди просять звернути увагу на їхню проблему, яка пов’язана із господарюванням підприємства. Організаційну підтримку заходу надав депутат Рівненської районної ради, керівник проекту «Оптимізація системи теплопостачання в Рівненському районі» Дмитро Сільман, котрий зазначив, що «мешканцям байдуже, яке підприємство утримує те чи інше господарство, хто надає послугу, їм важлива якість тої послуги та її вартість. Люди повинні мати право вибору, яким постачанням тепла користуватись – централізованим чи автономним, на газу, чи на електриці. Але, для відповідного проектування необхідно мати вихідні дані. Наразі вихідними даними є зношені електричні мережі в селищі. Тому ці проблеми необхідно поєднувати та вирішувати комплексно. Ті, від кого залежить можливість вирішення даного питання, сьогодні зробили все, аби іноземний власник з нами не зустрівся. Незважаючи на вчасне повідомлення пану Роману Басарабу, голові правління ПАТ «Рівнесільмаш», та прохання забезпечити можливість вручити лист адресату, такої можливості в нас не було. Працівники охорони меблевої фабрики, власницею якої є теж пані МакМахон, повідомили, що керівництво зникло в невідомому напрямку. Хоча я маю неперевірені дані, що пані МакМахон в той час перебувала в їдальні на фабриці. Одним словом, власницю від нас заховали. Свій лист – звернення з перекладом англійською мовою ми вимушені були передати через працівників тієї ж фабрики. А от чи дійде він до адресата – будемо з’ясовувати згодом».

Метою проекту «Оптимізація системи теплопостачання в смт Квасилів Рівненського району» що реалізується за рахунок коштів, одержаних від Міжнародного Фонду «Відродження» і наданих Фундацією імені князів-благодійників Острозьких в рамках конкурсу малих грантів є об’єднання зусиль місцевої громади задля спонукання депутатського корпусу Рівненської районної ради оптимізувати та затвердити на сесії районної ради тарифи на теплопостачання в Рівненському районі, що дозволить мешканцям смт Квасилів заощаджувати кошти протягом опалювального сезону.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: В Луцьку проектна ...

КОМЕНТАРІ