Луцьк: влада сприяє створенню ОСББ та капітальному ремонту житлового фонду міста

Луцьк: влада сприяє створенню ОСББ та капітальному ремонту житлового фонду міста

21.02.13 08:00 0 1219
Міський голова Микола Романюк у своєму виступі перед лучанами повідомив, що зокрема, на експертне обстеження та капітальний ремонт ліфтів використано один мільйон 730 тисяч гривень. Відремонтовано дахів, систем опалення та водопостачання на суму один мільйон 135 тисяч гривень. Обсяги затрат на проектні роботи по капітальному ремонту житлового фонду у 2012 році є більшими, ніж за три попередні роки разом узяті. Вперше за останні роки проведено позачергове обстеження стану житлового фонду міста на відповідність санітарним та технічним вимогам.

Актуальним залишається питання погашення населенням заборгованості за споживання житлово-комунальних послуг. У минулому році мешканці міста сплатили за отримані житлово-комунальні послуги майже 246 мільйонів гривень. Однак, у середньому термін заборгованості складає два з половиною місяці. І станом на 1 січня 2013 року населення заборгувало за отримані комунальні послуги 51 мільйон гривень.! З них більше 18 мільйонів – за надані послуги з опалення та біля 8 мільйонів гривень – за гарячу воду. Борги населення за утримання будинків виросли до 9 мільйонів гривень. Тому житлово-комунальні підприємства не мають достатньо ресурсів на утримання житлового фонду.

міська влада активно сприяє діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, як одного з дієвих інструментів вирішення питань у сфері житлового господарства. Станом на початок 2013 року у м. Луцьку зареєстровано 109 об’єднань, що становить 14% від загального житлового фонду нашого міста. Протягом 2012 року зареєстровано 11 нових ОСББ. Вперше у минулому році розроблена та затверджена міська Програма сприяння діяльності ОСББ. На її реалізацію було виділено 700 тисяч гривень. Також вперше проведено конкурс на краще об’єднання співвласників. За результатами конкурсу визначено трьох переможців, яким вручено грошові премії.

«Минулий рік «відзначився» надзвичайною і трагічною подією для нашого міста. Маю на увазі трагедію, що сталася 10 червня на вулиці Рівненській, 109. Внаслідок руйнування несучих конструкцій стався обвал другого під’їзду п’ятиповерхівки. Завдяки допомозі Президента України, Уряду, голови Волинської облдержадміністрації, оперативній роботі усіх служб відповідних органів влади вдалося за півроку провести аварійно-відновлювальні роботи та завершити капітальний ремонт будинку. У грудні його введено в експлуатацію. У будинку проведено капітальний ремонт 28 квартир. Зроблено шатрову покрівлю, утеплено фасад, у підвалі, першому та другому під’їздах замінено комунікації, проведено підсилення першого та другого поверхів усього будинку», – зазначав міський голова.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Рівненщині в ...
Наступна новина: Міський голова поінформував ...

КОМЕНТАРІ