В Луцьку проектна діяльність у  2012 році

В Луцьку проектна діяльність у 2012 році

21.02.13 08:48 0 1386
Найбільшим з них є проект з модернізації Луцького зоопарку. Його бюджет для міста складає півтора мільйони євро. В рамках заходів передбачається здійснити благоустрій території зоопарку, прокласти нові інженерні комунікації, каналізацію, водопровід, провести освітлення. У 2013-2014 роках будуть проведені роботи щодо будівництва нової огорожі. Обладнаються нові вольєри для ведмедів. Буде облаштовано містечко для левів, а також оглядові тераси та павільйони для інших тварин. «Маємо за мету відновити колишню популярність серед лучан нашого зоопарку, щоб він став не тільки місцем відпочинку дітей, а й ніс у собі освітню функцію, направлену на охорону природного середовища, - підсумував Микола Романюк.

Луцька міська клінічна лікарня в минулому році уклала угоду про співпрацю з міською лікарнею м. Ленчів (Республіка Польща) в рамках міжнародного проекту Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Загальний бюджет проекту 1,8 мільйона гривень. Його реалізація розрахована на 2 роки. В рамках проекту буде придбано реанімобіль з оснащенням для транспортування й надання кваліфікованої медичної допомоги хворим з важкими опіками. Крім цього, планується здійснити оснащення палати інтенсивної терапії сучасними ліжками та обладнанням.

Наступним важливим проектом, за словами міського голови, є створення Центру надання адміністративних послуг. Бюджет проекту для Луцька становить 235 тисяч 729 євро. Нашим партнером у цьому проекті виступає громадська організація «Фонд місцевого розвитку». На реконструкцію приміщення, що на вулиці Лесі Українки, де буде розташовуватися Центр, у минулому році з міського бюджету витрачено майже 6 мільйонів гривень. «Передбачаємо завершити усі роботи до кінця березня та здати його, як кажуть, під ключ. Щоб відразу лучани могли прийти та скористатися послугами центру найвищої якості. Сподіваюсь, що мешканці міста належно оцінять наші старання, адже центр може стати одним з найкращих у західному регіоні», - зазначив він.

Крім цього, у минулому році розпочалась реалізація проекту «S.O.S- безпечне співжиття людей та безпритульних тварин на польсько-українському прикордонні». Бюджет проекту для Луцька - 17 тисяч євро. В рамках реалізації заходів проекту створено комунальне підприємство «Ласка», яке займається питанням організації притулку для бездомних тварин.

«І ще реалізовуємо один проект для Луцька з бюджетом у 108 тисяч євро «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння».

Результатом цього проекту має стати придбання виставкового обладнання для організації та проведення мистецьких виставок та ярмарків на Театральному майдані та вулиці Лесі Українки», - підсумував міський голова.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ