Луцьк: в економіку міста у минулому році надійшло прямих іноземних інвестицій на суму 198, 1 млн дол. США

Луцьк: в економіку міста у минулому році надійшло прямих іноземних інвестицій на суму 198, 1 млн дол. США

21.02.13 09:26 0 1213
Про це Луцький міський голова Микола Романюк повідомив у своєму звіті. «Це в 1,4 рази більше обсягів 2011 року», – зауважив він. За його словами, іноземні інвестиції здійснювали партнери з 25 країн світу. Прямі іноземні інвестиції надійшли на 131 підприємство міста. Найбільше, а це майже 32 відсотки, вкладено у підприємства промисловості.

Підприємствами міста за 2012 рік реалізовано промислової продукції на 2, 5 млрд грн. Міський голова у своїй доповіді зазначив, що вагомий внесок у розвиток промисловості міста роблять публічні акціонерні товариства «СКФ Україна», «Волиньголовпостач», «Теремно хліб», ДП «Автоскладальний завод №1», ПрАТ Спільне українсько-словацьке підприємство «Теріхем–Луцьк», ВАТ «Луцький КРК», державне підприємство «Луцький ремонтний завод «Мотор». Їм належить понад дві третини загальноміського обсягу.

За словами міського голови, суттєво зменшилась кількість підприємств, які платять працівникам заробітну плату меншу за встановлений мінімальний рівень. «Якщо у січні 2012 року таких підприємств було 44, то у грудні вже їх число становить – 9», – наголосив Микола Романюк.

«Є певні проблеми із погашення заборгованості з виплати заробітної плати. І хоча протягом року кількість економічно активних підприємств-боржників зменшилась втричі (із 17-ти до 5-ти), сума зарплатного боргу на 1 січня 2013 року становила 2, 2 мільйона гривень», – зазначив Луцький міський голова.

Щодо рівня зареєстрованого безробіття, то на початок 2013 року він становив 2% населення у працездатному віці і впродовж року зріс на 0,2 відсоткових пункти.

Поінформував міський голова Микола Романюк і про розвиток підприємництва у нашому місті. Зокрема, станом на 01.01.2013 у місті Луцьку зареєстровано 28 338 суб’єктів господарювання. Міська влада намагається максимально сприяти розвитку підприємництва, середнього та малого бізнесу. На ринках міста виділено більше тисячі місць для виробників сільгосппродукції. У минулому році у місті проведено більше 30 великих ярмарків, більшість з них сільськогосподарські, на яких лучани мали змогу придбати товари за ціною виробника.

«У звітному році продовжилась робота по відновленню тролейбусного парку Луцького підприємства електротранспорту. У квітні місто отримало 4 тролейбуси, відреставровані силами і коштом автозаводу», – зазначив міський голова Микола Романюк й висловив вдячність директору заводу Володимиру Гунчику.

Станом на кінець 2012 року у місті працює 262 маршрутних автобуси 8 перевізників. За словами міського голови, всі автобуси орієнтовно з 15 березня цього року будуть обладнані засобами GPS-моніторингу.

Поінформував й про те, що станом на містом курсує 17 одиниць громадського транспорту, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. Окрім цього, з березня 2012 року здійснює перевезення інвалідів-візочників спеціально облаштований транспорт Територіального центру соціального обслуговування м. Луцька. У звітному році 211 осіб скористалися такою послугою з перевезення.

Також міський голова Микола Романюк поділився планами роботи у цьому напрямку, зокрема, зазначив, що у цьому році будуть вестись роботи з облаштування зупинок міського транспорту.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ