В Луцьку минулий рік був багатим на культурно-масові та спортивні заходи

В Луцьку минулий рік був багатим на культурно-масові та спортивні заходи

21.02.13 10:22 0 1324
Міський голова на зустрічі з лучанами повідомив: « у Луцьку зареєстровано 155 осередків громадських організацій. Однак, лише невелика частина з них постійно активно долучаються до участі у суспільному житті міста. У минулому році ними проведено біля 100 різноманітних заходів у місті».

У його виступі зазначалося, що на підтримку діяльності та ініціатив молодіжних громадських організацій у минулому році виділено 148 тисяч гривень, що більше, ніж у сумі за 2011 та 2010 роки. Протягом 2011-2012 років на конкурс міні-проектів від громадських організацій м. Луцька надійшло 56 проектних пропозицій, з яких 21 було підтримано Луцькою міською радою та Міжнародним фондом «Відродження».

У минулому році Луцька молодь стала активним учасником заходів, присвячених Євро-2012. Зокрема, цікавим та змістовним став проведений на Театральному майдані футбольний фестиваль «КІА Фан-Фест».

Лише у 4-х містах України: Ялті, Одесі, Дніпропетровську та Луцьку проведено такий захід. Тож міський голова висловив щиру подяку генеральному директору ТОВ «Волинь -Авто», депутату міської ради Юрію Корольчуку за активну допомогу в організації цього видовищного фестивалю.

Минулий рік виявився багатим на проведені масові культурно-розважальні заходи. Протягом періоду працівниками галузі культури міста успішно реалізовано 1590 культурних проекти.

Традиційно яскраво відбулись мистецькі акції «Ніч у Луцькому замку», «Різдво у Луцьку», «Українська вишиванка», «Поліське літо з фольклором», «Музичні діалоги », фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!», «Кобзарське Віче», Всеукраїнський фестиваль «Вишиті обереги єднання» тощо.

Відкрито арт-галерею «Луцьк», центр традиційної культури «Медова хата», започатковано проект «Мистецька вулиця».

14-17 червня у Луцьку відбувся Перший Європейський Форум Інтеркультурних міст «Українська платформа змін». Ключовою подією заходу стало підписання Угоди про співпрацю між Радою Європи, Міністерством культури України та Луцьком, як представником української національної мережі інтеркультурних міст.

Завдяки залученим коштам та ініціативі бібліотечних працівників бібліотечні фонди міста за минулий рік поповнились на 5 242 видання на суму 150 тисяч гривень.

У минулому році на підтримку галузі фізичної культури та спорту спрямовано майже 3 мільйони гривень. Спорткомітетом організовано та проведено цілий ряд спортивних заходів.

Міською владою проведено ремонт двох спортивних клубів за місцем проживання «Біла тура» та «Стріла».

За ініціативи громадської організації «Асоціація розвитку туризму Волині» відбулось обговорення перспективних планів облаштування у місті спеціальних велосипедних доріжок, прийнята відповідна програма.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: міський голова ...
Наступна новина: Зросла довіра лучан до ...

КОМЕНТАРІ